Τα θέματα που συζητήθηκαν από το Τοπικό Συμβούλιο Βασιλικής με τον Δήμαρχο Δήμου Μετεώρων

0 177

Την Τρίτη 25/5 ,το τοπικό συμβούλιο της τ.κ. Βασιλικής επισκέφθηκε το Δήμαρχο Μετεώρων κ. Θ. Αλέκο παρουσία των αντιδημάρχων κ. Δημήτριο Λύπα και κ. Βασίλειο Τσίκαρη.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν καθημερινές ανάγκες που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης καθώς και την πορεία εξέλιξης των έργων με μακροπρόθεσμη προοπτική.

Αναλυτικά:

α) Καθαριότητα – χόρτα . Μας διαβεβαίωσε για την άμεση πρόσληψη 2 ατόμων με σύμβαση έργου που θα απασχολούνται στο χωριό καθώς την δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει προσωπικό για τις ανάγκες της καθημερινότητας λόγω ότι φτάνουν στο τέλος οι συμβάσεις του δήμου.

β)Φωτισμός – Λάμπες – Συγκεκριμένα κολωνάκια φωτισμού στην πλατεία λόγω βλάβης, ομοίως στους Αγίους Θεοδώρους και αντικατάσταση καμένων λαμπών και γλόμπους στο πάρκο και σε άλλα σημεία που υπάρχουν κολωνάκια . Θα δοθεί άμεση λύση με τον ηλεκτρολόγο του δήμου και όπου υπάρχει πρόβλημα θα γίνει ανάθεση του έργου σε ιδιώτη.

γ) Σχάρες φρεατίων – παγκάκια και συντήρηση ξύλινων κατασκευών. Για τις σχάρες δόθηκε παραγγελία στους σιδεράδες του δήμου .Θα μας χορηγηθούν άμεσα 5 παγκάκια και ξυλεία.

δ) Αναφορικά με το βάψιμο του νηπιαγωγείου και παιδικού σταθμού θα γίνουν αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η πρόσληψη ελαιοχρωματιστή στο δήμο.

ε) Όσον αφορά την αντιπυρική προστασία του δάσους έγιναν κάποιες εργασίες και θα συνεχιστούν μέχρι την εξάντληση του κονδυλίου.

στ) Θα γίνουν προσπάθειες επιδιόρθωσης του ίντερνετ και για μόνιμη λύση πρόκειται να δοθεί ανάθεση στο e-trikala για πιο σύγχρονο και με μεγαλύτερη εμβέλεια, εφόσον δοθεί η έγκριση του δήμου Μετεώρων.

Για τις υπόλοιπες αποφάσεις που κατά καιρούς έχουν παρθεί από το τοπικό συμβούλιο όπως η αποχέτευση βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης για να ενταχθεί στο Αντώνης Τρίτσης, για την αναβάθμιση του δημοτικού περιμένουμε την έγκριση της χρηματοδότησης, αγροτική οδοποιία και εργασίες αναβάθμισης του πάρκου . Επίσης άμεση συνάντηση με τους υπεύθυνους της Τερνα για ανταποδοτικά οφέλη για την κοινότητα Βασιλικής για τις διευκολύνσεις που προσφέρει στο εργοτάξιό της.

Όσον αφορά την παλαιότερη απόφαση του τοπικού συμβουλίου για την ασφαλτόστρωση του δρόμου προς τον Άγιο Νικόλαο είναι σε πρώτη προτεραιότητα από το δήμο για άμεση ένταξη του σε πρόγραμμα.

Ευχαριστούμε τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους για την συνάντηση και τις άμεσες λύσεις που δόθηκαν σε κάποια από τα προβλήματα που συζητήθηκαν.

Αναμένουμε την επίλυση και των υπολοίπων θεμάτων που τέθηκαν και αφορούν προηγούμενες αποφάσεις του τοπικού συμβουλίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.