Τα Μετέωρα θα φωτίσουν την Ολυμπιάδα του Τόκιο

0 1,961

Μια σημαντική αποκάλυψη έκανε στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα “Ελευθερία”. Σε αποκλειστικό ρεπορτάζ του συναδέλφου Σωτήρη Κέλλα, ο οποίος έχει εξαιρετικές σχέσεις με ανθρώπους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, αναφέρει ότι τα Μετέωρα θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιου! Αναλυτικά: Στους ρυθμούς της Ολυμπιάδας του Τόκιο αρχίζει και κινείται ο παγκόσμιος αθλητισμός και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε χθες ότι η Άννα Κορακάκη είναι η πρώτη γυναίκα στην ιστορία που μεταφέρει πρώτη την Ολυμπιακή Φλόγα.

Η Χρυσή Ολυμπιονίκης θα είναι η πρώτη λαμπαδηδρόμος στην Τελετή Αφής της Oλυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, στις 12 Μαρτίου 2020 στην Αρχαία Ολυμπία.

Η Άννα Κορακάκη θα πάρει το Ολυμπιακό Φως από τα χέρια της Πρωθιέρειας Ξανθής Γεωργίου. Η ΕΟΕ αποφάσισε ότι την Ολυμπιακή Φλόγα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στις 19 Μαρτίου, θα μεταφέρει η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο, Κατερίνα Στεφανίδη, ως τελευταία Λαμπαδηδρόμος επί ελληνικού εδάφους.

Τα επίσημο πρόγραμμα της ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας θα ανακοινωθεί από την ΕΟΕ στις 24 Φεβρουαρίου, αλλά, σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες της «Ε», η τοποθεσία όπου θα στραφούν τα φώτα της δημοσιότητας θα είναι τα Μετέωρα, καθώς η ολυμπιακή φλόγα από τους ιερούς βράχους θα φωτίσει την Ολυμπιάδα του Τόκιο δίνοντας για μια ακόμα φορά σημαντική αίγλη στο θεσσαλικό αυτό μνημείο. Η συγκεκριμένη τοποθεσία ήταν από τις πρώτες επιλογές της Ιαπωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής που συνεργάζεται με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Στη Θεσσαλία η φλόγα θα περάσει από τον Βόλο και την Καλαμπάκα (λόγω Μετεώρων) και θα διανυκτερεύσει στην Καλαμπάκα.

Δεν επιλέχθηκε η Λάρισα γιατί οι πόλεις που μετέχουν στη διαδρομή της ολυμπιακής φλόγας των χειμερινών ολυμπιακών αγώνων δεν συμμετέχουν στη διαδρομή της φλόγας για τη θερινή ολυμπιάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολυμπιακή Φλόγα στον δρόμο για το Τόκιο θα περάσει από Θερμοπύλες, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Φιλίππους, Βέροια και όπως κάθε φορά από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στην Ιαπωνία η Ολυμπιακή Φλόγα θα ξεκινήσει το ταξίδι της στις 26 Μαρτίου 2020 από τη Φουκοσίμα με το μήνυμα «Η ελπίδα φωτίζει τον δρόμο μας», με σκοπό να αναδείξει έναν από τους συμβολισμούς των Ολυμπιακών της ιαπωνικής πρωτεύουσας, την ανασυγκρότηση των πληγέντων περιοχών μετά τον φονικό σεισμό και το πυρηνικό δυστύχημα του 2011. Στη συνέχεια θα διασχίσει τους 47 νομούς της Ιαπωνίας περνώντας από 857 Δήμους και από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της χώρας και Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, όπως το όρος Φούτζι, το νησί Ιτσουκουσίμα με το διάσημο πελώριο τορί, και το εργοστάσιο μεταξιού της Τομιόκα, σύμβολο της βιομηχανοποίησης της Ιαπωνίας τον 19ο αιώνα. Θα περάσει επίσης από το Πάρκο Ειρήνης της Χιροσίμα, εκεί όπου βρίσκεται η Καμπάνα της Ειρήνης, η οποία εγκαινιάστηκε την ημέρα που η Φλόγα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 1964 περνούσε από τη Χιροσίμα.

trikalaola.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.