Τα Μετέωρα μπορούν να γίνουν ένας τόπος για όλους – Γράφει η Ηλιάννα Τριανταφύλλου

2 660

Σύμφωνα με μια ερεύνα της Google για τον τουρισμό η Καλαμπάκα είναι η δεύτερη πόλη που επισκέπτονται τουρίστες από όλο τον κόσμο μετά την Αθήνα.

Το παράδοξο όμως είναι ότι όσο αναφορά την διανυκτέρευση στατιστικά η πόλη μας κατέχει σχεδόν την τελευταία θέση με μέσο όρο 0,8 νύχτες. Με απλά μαθηματικά οι περισσότεροι τουρίστες επισκέπτονται την πόλη μας αυθημερόν.  Σε αντίθεση με το Λεωνίδιο το οποίο κατείχε μια αρκετά υψηλή θέση σε διανυκτερεύσεις με μέσο όρο τις 6 νύχτες. Αυτό με έβαλε σε σκέψεις και άρχισα να ψάχνω τι παραπάνω έχει το Λεωνίδιο. Η απάντηση ήρθε αμέσως μόλις έγραψα στο google το όνομα της πόλης. Αναρρίχηση και εναλλακτικός τουρισμός.

Ο Δήμος Λεωνιδίου εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον την φύση (και τους λιγοστούς σε σχέση με τα Μετέωρα) βράχους και έκανε την πόλη γνωστή σε όλο τον κόσμο με τέτοιο τρόπο ώστε ο επισκέπτης να μην ‘’περάσει απλώς μια δυο ώρες από εκεί για να  δει τον τόπο αλλά να μείνει για να περπατήσει , να αναρριχηθεί, να ψωνίσει από τα μαγαζιά της πόλης, να φάει και να διασκεδάσει.

Μιλώντας με αναρριχητές της περιοχής για το τι φταίει στα Μετέωρα  μου είπαν πως ένα θέμα της περιοχής είναι ότι δεν υπάρχουν εύκολες διαδρομές και μια κλειστή πίστα ώστε να δοκιμάζουν αρχάριοι και ακόμη και όταν βρέχει οι αναρριχητές να έχουν κάπου να προπονηθούν.  Να σημειωθεί εδώ ότι γειτονική μας πόλη (με αφορμή ότι είναι κοντά στα Μετέωρα) σχεδιάζει να δημιουργήσει αναρριχητική πίστα Ολυμπιακών προδιαγραφών, (καθότι η αναρρίχηση είναι Ολυμπιακό Άθλημα). Θα μείνουμε λοιπόν μόνο στο Θρησκευτικό Τουρισμό; που πολύ καλά κάνει και υπάρχει και είναι απόλυτα σεβαστό και επιθυμητό. Ή θα προωθήσουμε και τον εναλλακτικό τουρισμό που όπως φαίνεται είναι το μέλλον;   Πιστεύω πως με λίγη καλή θέληση ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ μπορούν να γίνουν ένας τόπος για ΟΛΟΥΣ.

ΗΛΙΑΝΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

  1. Γιώργος λέει

    Είναι από τα πιο εύστοχα άρθρα που έχω διαβάσει στην ζωή μου.

  2. Manos λέει

    Οτι του φανεί του λωλοστεφανη.. Θρησκευτικοί τόποι, μνημεία, γραφικοί τόποι κτλ δεν μπορουν να κρατήσουν τουρισμο για πανω απο μια η δυο μερες.. Ακομα και φτερά να έδιναν στους επισκέπτες να πετάξουν πανω απο τουσ βραχους…Μονο η “θαλασσα”, σε συνδυασμο με υποδομές και μπορει να το κανει αυτο, κυριως το καλοκαιρι.. Γιαυτο και το Λεωνίδιο εχει μεσο ορο εξι μερες..

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.