Τα Μετέωρα ανάμεσα στους ιδανικούς προορισμούς για την πασχαλινή σας απόδραση

0 527

Η σημαντικότερη γιορτή της Ορθοδοξίας πλησιάζει, η άνοιξη μας χτυπάει την πόρτα και η διάθεσή μας ανεβαίνει. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να ετοιμάσουμε βαλίτσες και να οργανωθούμε, έστω και τελευταία στιγμή, για να επισκεφτούμε τους καλύτερους προορισμούς, οι οποίοι φημίζονται για το Πάσχα.

Υπάρχουν πολλά τοπικά ήθη και έθιμα που μας περιμένουν να τα ζήσουμε, παραδοσιακά ή κοσμοπολίτικα μέρη να τα επισκεφθούμε στην ηπειρωτική ή νησιωτική Ελλάδα, αναλόγως με το τι επιθυμούμε. Ας ρίξουμε, λοιπόν, μια ματιά στα top hits της περιόδου!

1. Μετέωρα: Ο τόπος συνάντησης Ουρανού και γης
Πάσχα στα Μετέωρα, σε ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία της Ορθόδοξης εκκλησίας, για να βιώσετε το μεγαλείο του τόπου και να ζήσετε στο απόλυτο τα Θεία Πάθη και την Ανάσταση. Τις άγιες αυτές ημέρες μπορείτε να αισθανθείτε δέος, ταπεινότητα και συγκίνηση που είναι, εξάλλου, και το νόημα της περιόδου. Σε ένα τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς και μυστηρίου το Πάσχα είναι μια εμπειρία ξεχωριστή, μέσα στους βυζαντινούς ναούς µε τις επιβλητικές αγιογραφίες και τις ψαλµωδίες, όπου θα νιώσετε κοντά στον Θεό.

Αξέχαστη θα σας μείνει η ακολουθία του Μυστικού Δείπνου και των Παθών στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ τη Μεγάλη Πέμπτη, όπου θα βιώσετε το Θείο δράμα, την πορεία του Θεανθρώπου προς τον Γολγοθά.

Τη Μεγάλη Παρασκευή οι επιτάφιοι στολίζονται διακριτικά και το αίσθημα της κατάνυξης βρίσκεται στο απόγειο.

Μπορείτε να συμμετάσχετε στην Αναστάσιμη Λειτουργία στις Ιερές Μονές Μετεώρων, στο µοναστήρι του Μεγάλου Μετεώρου ή στη Μονή του Αγίου Στεφάνου, ενώ μετά την ακολουθία, το βράδυ της Ανάστασης, οι ταβέρνες στο Καστράκι και την Καλαµπάκα θα σας περιμένουν να δοκιμάσετε την παραδοσιακή µαγειρίτσα. Ανήμερα του Πάσχα αξίζει να επισκεφτείτε την Καλαμπάκα για τα «πασχαλόγιορτα».

2. Πήλιο: Το καμάρι της Μαγνησίας

Και ποιο να πρωτοδιαλέξετε άραγε ανάμεσα στα 24 χωριά που κρύβονται στο πανέμορφο Πήλιο. Μπορείτε να επισκεφτείτε τα αγαπημένα χωριά Πορταριά, Μακρινίτσα, Τσαγκαράδα, Ζαγορά και Μηλιές που και την περίοδο της άνοιξης έχουν την τιμητική τους, λόγω της ομορφιάς τους και της πανδαισίας χρωμάτων.

Θα ζήσετε σίγουρα ένα παραδοσιακό Πάσχα, συνοδευόμενο από τις μυρωδιές της άνοιξης, τις παραδόσεις και τα έθιμα της περιοχής.

Αξίζει να συμμετάσχετε τη Μεγάλη Εβδοµάδα στις λειτουργίες στο Βυζαντινό Μοναστήρι του Αγίου Λαυρεντίου και να ακολουθήσετε την περιφορά του επιταφίου ανάµεσα στα λιθόστρωτα καλντερίµια. Το βράδυ της Ανάστασης μπορείτε να το περάσετε στη Μητρόπολη της Μακρινίτσας και ακολούθως να απολαύσετε την παραδοσιακή μαγειρίτσα στο χωριό.

Διαβάστε περισσότερα στο feelhellas.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.