Τα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά» στους Η΄ Αγώνες Λόγου των Εκπαιδευτηρίων Μπακογιάννη – Κολλεγίου «Ανατόλια»

0 192

Στα μέσα του Νοεμβρίου ανακοινώθηκε στους μαθητές των τμημάτων της Α’ και Β’ Λυκείου η συμμετοχή του Σχολείου μας στους Η’ Αγώνες Λόγου που θα διοργανώνονταν υπό την αιγίδα των Εκπαιδευτηρίων “Μπακογιάννη” και του Αμερικάνικου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης «Ανατόλια».

Ύστερα από όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία, λοιπόν, και κάτω από την καθοδήγηση των υπεύθυνων φιλόλογων κ. Στέφανου Ψαρρή και κας Εύης Καραβασίλη ταξιδέψαμε την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024 στα Εκπαιδευτήρια Μπακογιάννη στη Λάρισα, όπου μας υποδέχτηκαν φιλόξενα στις εγκαταστάσεις οι εθελοντές του σχολείου και οι υπεύθυνοι καθηγητές. 

Η σημαντική αυτή διοργάνωση έδωσε την ευκαιρία σε μαθητές Λυκείων και Γυμνασίων να εκφράσουν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους σχετικά με επίκαιρα θέματα, καθώς και με προβλήματα που μαστίζουν την εποχή μας. Η ανταπόκριση των σχολείων σε πανελλήνιο επίπεδο ήταν αξιοθαύμαστη, αφού στη διαδικασία συμμετείχαν συνολικά 27 σχολεία και περίπου 350 μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου! Εξίσου αξιοπρόσεκτη ήταν και η ποικιλία των «αγωνισμάτων», αφού οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να λάβουν μέρος σε μία πλειάδα ρητορικών δοκιμασιών όπως σε αυτή των διττών λόγων, του προτρεπτικού λόγου, του αυθόρμητου λόγου αλλά και της εκφραστικής ανάγνωσης. Ο καθένας, λοιπόν, από τους εκπροσώπους του Σχολείου μας συμμετείχε σε διαφορετικό αγώνισμα, όπου αξιολογούνταν από ένα σύνολο κριτών, τον ρόλο των οποίων είχαν επωμιστεί οι καθηγητές των συμμετεχόντων σχολείων. Έτσι, εξασφαλίστηκε η δίκαιη αντιμετώπιση των διαγωνιζόμενων και η ορθή βαθμολόγησή τους. Η διαδικασία των αγώνων διήρκησε στο σύνολό της τρεις ημέρες, μέχρι την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024, όπου πραγματοποιήθηκαν οι τελικοί του κάθε αγωνίσματος στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα. 

Θεωρούμε πως η εκδήλωση αυτή αποτέλεσε ιδανική ευκαιρία, για νικητές και μη, να προβληματιστούν και να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητά μας, αλλά και να αποκτήσουν βαθύτερη σκέψη, μεστή και πλουσιότερη έκφραση και αυτοπεποίθηση στην επικοινωνία. Μεταξύ άλλων αποτέλεσε και εξαιρετική αφορμή ισχυροποίησης των σχέσεων μεταξύ μαθητών και καθηγητών, καθώς και “οικοδόμησης” νέων κοινωνικών σχέσεων με παιδιά άλλων σχολείων. 

Συνοψίζοντας, επρόκειτο για μία ιδιαίτερα διδακτική εμπειρία στη διάρκεια της οποίας όλοι όσοι συμμετείχαμε αντιπροσωπεύσαμε επάξια το Σχολείο μας και η προσπάθειά μας ξεχώρισε. Αξίζει, βέβαια, να σημειώσουμε ότι η συμμαθήτρια μας Ελένη Λιακατή πέρασε 1η στον τελικό του αγωνίσματος του προτρεπτικού λόγου.  Όμως, όπως τόνισε και ο διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων Μπακογιάννη κ. Δασταυρίδης στην ομιλία του: «Σε μια τέτοια διαδικασία δεν είναι δυνατόν να υπάρξει τίποτα άλλο παρά νικητές και κερδισμένοι». 

 

Οι συμμετοχές μας και η σειρά κατάταξης:

 1. ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

 

 1. ΜΠΑΛΑΜΙΤΣΑ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ  (Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ) – (29η Σειρά)
 2. ΚΥΡΙΑΖΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΑΓΑΠΗ (Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ) ( 21η Σειρά)
 3. ΛΕΜΟΝΑ ΝΕΚΤΑΡΙΑ (Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ)  (34η Σειρά)

 

 1. ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΣ ΛΟΓΟΣ
 1. ΠΑΡΔΑΛΗ ΜΙΧΑΕΛΑ (Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ)   (14η Σειρά)
 2. ΤΣΑΓΚΟΥΡΗ ΑΡΕΤΗ  (Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ)    (7η Σειρά)

 

3. ΠΡΟΤΡΕΠΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ

 

 1. ΜΠΟΛΟΜΥΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ)   (25η Σειρά)
 2. ΛΙΑΚΑΤΗ ΕΛΕΝΗ  (Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ)                         (1η Σειρά στον τελικό)
 3. ΠΛΑΚΙΑ ΑΘΗΝΑ (Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ) (29η Σειρά) 

 

 1. ΔΙΤΤΟΙ ΛΟΓΟΙ

ΟΜΑΔΑ Α΄

 1. ΠΛΑΤΣΙΚΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ  (Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ)
 2. ΔΩΡΟΥΣΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ   (Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ)
 3. ΚΑΜΕΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ (Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ)

    ΟΜΑΔΑ Β΄

 1. ΜΑΝΘΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ)
 2. ΑΝΑΣΤΟΓΙΑΝΝΗ ΕΥΘΥΜΙΑ (Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ)
 3. ΒΟΥΛΑΓΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ (Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ)

Τσαγκούρη Αρετή, Παρδάλη Μιχαέλα  

Μαθήτριες β΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά» 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr