Σύσκεψη Γυναικών της Κομματικής Οργάνωσης Καλαμπάκας του ΚΚΕ

0 928

Μιλώντας στη Σύσκεψη Γυναικών της Κομματικής Οργάνωσης Καλαμπάκας του ΚΚΕ, που πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 20/5, η Βάσω Μπακάση, μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

Απηύθυνε πλατύ κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ, για τη δυνατότητα καθεμία να συμβάλλει πιο αποτελεσματικά, ώστε να φτάσουν οι θέσεις του ΚΚΕ πιο πλατιά, να συναντηθούν με πολύ κόσμο που μπορεί να μην συμφωνεί με όλα με το ΚΚΕ, αλλά εκτιμά τη συνέπεια και σταθερότητά του, την επιβεβαίωση των πολιτικών του προβλέψεων, την ανιδιοτέλεια και τη στάση των κομμουνιστών μέσα στο κίνημα, αλλά και στο δήμο, στη γειτονιά, στο χωριό. Αποτελώντας τη μόνη γνήσια λαϊκή – εργατική αντιπολίτευση, το μόνο αντίπαλο δέος απέναντι σε μια κυβέρνηση που ήθελε να παρουσιαστεί πανίσχυρη.

Μέσα σε λίγους μήνες με  τρεις μεγάλες εργατικές απεργίες, με τις πολύμηνες κινητοποιήσεις των αγροτών που κάναν σμπαράλια την προπαγάνδα της κυβέρνησης για την ΚΑΠ. Στα συλλαλητήρια ενάντια στην συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών. Δυναμώνοντας το ΚΚΕ τους κάνουμε τη ζωή ακόμη πιο δύσκολη.

Τις αντιλαϊκές πολιτικές της Ε.Ε. οι γυναίκες τις νιώθουν στο πετσί του καθημερινά. Η ακρίβεια, οι φόροι, η εμπορευματοποίηση της Υγείας της Παιδείας. Επιπλέον, επωμίζονται όλα τα καθημερινά βάρη της οικογένειας , τη φροντίδα των παιδιών κ.α.

Οι εργαζόμενες στον τουρισμό αλλά και οι βιοπαλαιστές επαγγελματίες βιώνουν την «Ελλάδα που γίνεται Ευρώπη» : στα ωράρια χωρίς σταματημό, στις διαλυμένες συμβάσεις, στη φορολογία που τσακίζει, συγκεντρώνοντας το εισόδημα του τουρισμού σε όλο και λιγότερα χέρια και μεγαλύτερες τσέπες.

Σ΄αυτές τις ευρωεκλογές οι γυναίκες αλλά και όλος ο λαός να εκφράσουν την αντίθεση τους στην πολεμική εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Κλείνοντας, τόνισε ότι τώρα είναι μια ευκαιρία οι γυναίκες να δείξουν τη δύναμή τους. Γι΄ αυτό τώρα ψήφο στο ΚΚΕ.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr