ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων: Κλιμάκιο στα σεισμόπληκτα χωριά του Δήμου Μετεώρων

0 284

Την Τρίτη 16 Μαρτίου, κλιμάκιο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Τρικάλων, αποτελούμενο από τον βουλευτή Σάκη Παπαδόπουλο, τον πρώην βουλευτή Χρήστο Σιμορέλη, το μέλος της Ν.Ε Πέρυ Χαρτοπούλου και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Μετεώρων, Αντώνη Τούλα, επισκέφτηκε ξανά, τα σεισμόπληκτα χωριά του Δήμου Μετεώρων, τα οποία επλήγησαν από τους πρόσφατους καταστροφικούς σεισμούς.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψής τους το Μαυρέλι, όπου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Νίκο Κλεισιάρη και ενημερώθηκαν για τις σημαντικές ζημιές που υπέστησαν πολλές κατοικίες, καθώς και το σχολείο του χωριού.

Στη συνέχεια βρέθηκαν στην Αχελινάδα, μαζί με τον κ. Νίκο Κλεισιάρη, και ενημερώθηκαν ότι και εδώ υπάρχουν σοβαρές ζημιές σε πολλές κατοικίες και στο σχολείο του χωριού. Επίσης, ο εφημέριος του χωριού τους ενημέρωσε και για τις σημαντικές ζημιές που υπέστη και η εκκλησία.

Ακολούθησε η επίσκεψη του κλιμακίου στο Λογγά, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου, κ. Σωκράτη Γκόγκο, και ενημερώθηκαν εκ νέου για τις καταστροφές του χωριού. Επισημάνθηκε η ακαταλληλότητα διαμονής των κατοίκων στις σκηνές που στήθηκαν, λόγω αντικειμενικών συνθηκών που έχουν να κάνουν με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Τελικός προορισμός της περιοδείας ήταν η επίσκεψη στην Καλαμπάκα, όπου συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο του Δήμου Μετεώρων κ. Θοδωρή Αλέκο και ενημερώθηκαν ότι σημαντικές ζημιές υπέστησαν συνολικά τέσσερα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Μετεώρων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ στέκεται αρωγός και στηρίζει πλήρως το αίτημα του Δήμου Μετεώρων να κηρυχθεί ο Δήμος σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης.
Παράλληλα, τονίστηκε ότι η θεσμική πίεση του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ προς την κυβέρνηση θα είναι διαρκής και έντονη, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο, αποτελεσματικότερο και πιο άμεσο τρόπο τα τεράστια προβλήματα που έχουν προκύψει στο Δήμο Μετεώρων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.