ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων – Η Διοίκηση του ΙΚΑ απολύει 500 υπαλλήλους μέσω email!

Παρόλο που για περισσότερους από τρεις μήνες η Κυβέρνηση καθησύχαζε τους 500 υπαλλήλους του ΙΚΑ που προσελήφθησαν βάσει της προκήρυξης ΑΣΕΠ 9Κ/2008 ότι δεν θα απολυθούν, παρόλο που όλα τα κόμματα είχαν δηλώσει στη Βουλή

0 201

Παρόλο που για περισσότερους από τρεις μήνες η Κυβέρνηση καθησύχαζε τους 500 υπαλλήλους του ΙΚΑ που προσελήφθησαν βάσει της προκήρυξης ΑΣΕΠ 9Κ/2008 ότι δεν θα απολυθούν, παρόλο που όλα τα κόμματα είχαν δηλώσει στη Βουλή

Παρόλο που για περισσότερους από τρεις μήνες η Κυβέρνηση καθησύχαζε τους 500 υπαλλήλους του ΙΚΑ που προσελήφθησαν βάσει της προκήρυξης ΑΣΕΠ 9Κ/2008 ότι δεν θα απολυθούν, παρόλο που όλα τα κόμματα είχαν δηλώσει στη Βουλή ότι συμφωνούν στην εύρεση λύσης για την παραμονή τους στο ΙΚΑ, παρόλο που έχει καταστεί σαφές ότι θα καταστραφούν 500 οικογένειες, αλλά και θα καταρρεύσουν οι Υπηρεσίες του ΙΚΑ από την αποχώρησή τους, έγινε γνωστό σήμερα ότι η Διοίκηση του ΙΚΑ κοινοποιεί απολύσεις μέσω email!

Στα Τρίκαλα η απαράδεκτη αυτή ενέργεια αφορά 6 υπαλλήλους με τους οποίους έχει ήδη συναντηθεί κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής την βουλευτή Παναγιώτα Δριτσέλη. Στην συνάντηση αυτή οι εργαζόμενοι ανέλυσαν τα δίκαια αιτήματά τους με τα οποία συμπαρατάχθηκε απόλυτα η αντιπροσωπεία.

Θυμίζουμε στους κ.κ. Υπουργούς Εργασίας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι οι υπάλληλοι αυτοί, επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, κλήθηκαν να υπηρετήσουν στο ΙΚΑ, άφησαν τις προηγούμενες εργασίες τους, σε πολλές περιπτώσεις μετακόμισαν με τις οικογένειές τους, εκπαιδεύτηκαν και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε νευραλγικές υπηρεσίες του ΙΚΑ τα τελευταία 2 χρόνια. Θυμίζουμε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κατέθεσε τροπολογία για τη εύρεση δίκαιης λύσης ώστε να μην απειλείται με διάλυση το ΙΚΑ, ιδίως οι υπηρεσίες απονομής συντάξεων, αλλά οι δυο συναρμόδιοι Υπουργοί δεν την έκαναν αποδεκτή, δηλώνοντας ότι τα αρμόδια Υπουργεία και η Διοίκηση βρίσκονται σε συνεργασία για την επίλυση του θέματος, αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμοι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει τους αγώνες, μέσα και έξω από τη Βουλή, μέχρι την οριστική επίλυση του θέματος, δηλαδή την παραμονή των υπαλλήλων της 9Κ στο ΙΚΑ, προκειμένου πρωτίστως να εξασφαλισθεί η εξυπηρέτηση εκατομμυρίων ασφαλισμένων και συνταξιούχων, των οποίων τα δικαιώματα παραβιάζονται από τις μνημονιακές πολιτικές και τη διάλυση των δομών του ΙΚΑ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.