« Συντριβή » για τον Ζάεφ το 35% της συμμετοχής στο δημοψήφισμα της ΠΓΔΜ

0 1.391

Με 91% κέρδισε το «Ναι» στο χθεσινό δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ, με μόλις το 35% των πολιτών να προσέρχονται στις κάλπες, μετά και το κάλεσμα του μεγαλύτερου κόμματος της χώρας, VMRO, για αποχή.

Προϋπόθεση για να μετρήσει το όποιο αποτέλεσμα ήταν στο δημοψήφισμα να συμμετέχουν πάνω από το 50% των πολιτών. Από τη στιγμή που αυτό δεν έγινε δυνατό, η συμφωνία επιστρέφει στην Βουλή όπου θα χρειαστεί την συμφωνία τουλάχιστον 80 βουλευτών για την επικύρωσή της. Εάν ούτε αυτό επιτευχθεί, τότε η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

Ζάεφ: Δεν θα υπάρξει καλύτερη συμφωνία

Σε δηλώσεις του τόσο αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης, όσο και αργότερα στην συνέντευξη τύπου, ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας τόνισε πως θα συνεχίσει να ηγείται της χώρας, αποκλείοντας έτσι, προς το παρόν, τα σενάρια πρόωρων εκλογών εξαιτίας της αποτυχίας του δημοψηφίσματος.

«Το αποτέλεσμα είναι αποδεκτό από όλους, οι ψηφοφόροι ψήφισαν με αξιοπρέπεια και περηφάνεια. Αυτοί που συμμετέχουν είναι αυτοί που αποφασίζουν και διαμορφώνουν το αποτέλεσμα» τόνισε ο Ζόραν Ζάεφ, μιας και όπως είπε το αποτέλεσμα από όσους συμμετείχαν είναι «ΝΑΙ».

«Παρά την αποχή που κήρυξε η αντιπολίτευση, εγώ σε σέβομαι την απόφαση των πολιτών να μην συμμετέχουν». Σημείωσε λοιπόν πως οι επόμενες αποφάσεις θα παρθούν εντός της Βουλής, με το κοινό από κάτω να τον αποθεώνει.

thecaller.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr