Συνεχίζουν την απεργία οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων

Τη συνέχιση της απεργίας αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων την Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε μετά τη συνέλευση στο θέατρο Περοκέ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Χερσαίων και Εμπορευματικών Μεταφορών Γιώργος Τζωρτζάτος.

0 183

Τη συνέχιση της απεργίας αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων την Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε μετά τη συνέλευση στο θέατρο Περοκέ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Χερσαίων και Εμπορευματικών Μεταφορών Γιώργος Τζωρτζάτος. Τη συνέχιση της απεργίας αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων την Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε μετά τη συνέλευση στο θέατρο Περοκέ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Χερσαίων και Εμπορευματικών Μεταφορών Γιώργος Τζωρτζάτος.

«Δεν ήρθαμε εδώ για να κάνουμε μνημόσυνο για τις άδειές μας» δήλωσε εν μέσω έντονων επιδοκιμασιών από τους οδηγούς ο Γ.Τζωρτζάτος.

Οι ιδιοκτήτες δεν εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι από τις προτάσεις της κυβέρνησης μεταξύ των οποίων συμπεριλαβανόταν, εκτός από τη μία επιπλέον άδεια, φορολογική απόσβεση της αξίας των αδειών πέραν της τριετίας.

Εν τω μεταξύ, στην πράξη δεν υπάρχει γενικευμένη εφαρμογή της πολιτικής επιστράτευσης. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης για συνέχιση της απεργίας, το υπουργείο Υποδόμων και Μεταφορών ανέφερε ότι η επίταξη «θα εφαρμοστεί μέχρι κεραίες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Η διαδικασία της πολιτικής επιστράτευσης ξεκίνησε με καθυστέρηση και τα πρώτα «φύλλα πορείας» άρχισαν να διανέμονται στους ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων μετά το μεσημέρι της Πέμπτης. Σύμφωνα με εκπροσώπους των Νομαρχών έως το μεσημέρι της Παρασκευής η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί.

Πάντως, οι απεργοί δεν φαίνεται να πτοούνται από την εξέλιξη της επιστράτευσης.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, το υπουργείο Υποδομών αποφάσισε επίσης να αρθούν κατ’ εξαίρεση οι περιορισμοί στην κυκλοφορία φορτηγών και βυτιοφόρων για τη μεταφορά καυσίμων το Σαββατοκύριακο.

Η Νομαρχία Πειραιά ανακοίνωσε πως ολοκλήρωσε την Παρασκευή την αποστολή αποφάσεων επίταξης για συνολικά 3.032 βυτιοφόρα υγρών καυσίμων και φορτηγών δημόσιας χρήσης.

 

Newsroom ΔΟΛ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.