Συνέβη στην Καλαμπάκα: Στην καρότσα αγροτικού ασθενής και γιατροί για το Κέντρο Υγείας

2 4.170

Απίστευτες καταστάσεις έζησαν όσοι βρέθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στο κέντρο της Καλαμπάκας και συγκεκριμένα στην οδό Τρικάλων όταν ένας Ελληνοαυστραλός επισκέπτης λιποθύμησε και βρέθηκε πεσμένος στον δρόμο!

Αμέσως υπήρξε κινητοποίηση από τους επαγγελματίες των γύρω καταστημάτων άλλα και περαστικών οι οποίοι έσπευσαν να μεταφέρουν τον ασθενή στο πεζοδρόμιο και να καλέσουν το ασθενοφόρο το οποίο θα ερχόταν από Τρίκαλα.

Ο πανικός που ακολούθησε ήταν ο αναμενόμενος όταν υπήρχε η απορία αν έπρεπε να γίνει κάρπα ή όχι στον άνθρωπο που βρισκόταν κατά γης ( από τους πρώτους παρευρισκόμενους ) όπως και έγινε από περαστική Ολλανδή γιατρό ενώ στο σημείο κλήθηκαν και παραβρέθηκαν για να δώσουν τις πρώτες βοήθειες οι γιατροί της πόλης μας κ.κ. Βάσιλης Μπούρας, Δήμητρα Κοτσοπούλου και Ελίνα Αθανασούλα καθώς και ο καρδιολόγος κ. Γκέκας.

Στο σημείο ευτυχώς βρέθηκε πολύ σύντομα και αστυνομικός του Α.Τ Μετεώρων ο οποίος και εκείνος κατέβαλε προσπάθειες να βοηθήσει όσο μπορούσε την κατάσταση ενώ στην συνέχεια ήρθε και περιπολικό να ρυθμίσει την κυκλοφορία γιατί εκτός από αυτούς που ανησυχούσαν… είχαν μαζευτεί και πάρα πολλοί από περιέργεια.

Ενώ ο πανικός συνεχιζόταν από πάρα πολλούς που βρισκόταν στο σημείο βλέποντας και την ώρα να περνά κατά πολύ με το ασθενοφόρο να καθυστερεί αλλά και ο ασθενής να έχει πάθει κρίση και να μην μπορεί να ηρεμήσει, οι ψυχραιμότεροι παίρνουν την απόφαση να φορτώσουν τον παθόντα στην καρότσα διερχόμενου αγροτικού και να τον μεταφέρουν στο Κ.Υ Καλαμπάκας όπως και έγινε.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Κ.Υ Καλαμπάκας στην καρότσα του αγροτικού αυτοκινήτου έχοντας δίπλα του τους γιατρούς κ.κ Δήμητρα Κοτσοπούλου και Διονύση Γκέκα που έδειξαν ιδιαίτερη ευαισθησια και μεγαλο ενδιαφέρον καθώς και του αστυνομικού… και εκεί πλέον να δέχεται την φροντίδα των νοσηλευτών και του ιατρικού προσωπικού που κατάφεραν και σταθεροποίησαν την κατάστασή του και είναι καλά στην υγεία του!

Βέβαια μέσα στον πανικό το περιστατικό είχε και πολλά παρατράγουδα, αλλά ας μείνουμε στην σοβαρότητα του θέματος και συγκεκριμένα στο θέμα του ασθενοφόρου που πρέπει να υπάρχει ανα πάσα στιγμή στο Δήμο Μετεώρων που είναι καθαρά ένας τουριστικός προορισμός με χιλιάδες επισκέπτες την ημέρα!

Αυτό πρέπει να δουν οι αρμόδιοι και να στηρίξουν.. καθώς το θέμα απασχολεί για δεκαετίες στην περιοχή μας αλλά λύση δεν έχει δοθεί ακόμα…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
2 Σχόλια
  1. Ντανος λέει

    Ειχε τιποτα ζαρζαβατικα στην καροτσα να φανε κατι οι ανθρωποι μεχρι να φτασουν στο κεντρο υγιειας?

  2. Φανή λέει

    Γιατί η πρώτη φορά είναι.; Αλλά ήταν τουρίστας και το μάθαμε.οταν φέρνουν από τα ορεινά στις καροτσες νέα παιδιά με συντριπτικό κάταγμα δεν μαθαίνει κανένας τίποτα……

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.