Συνεργασία Δήμου Τρικκαίων – Συνδέσμου Υδραυλικών

0 347

για το πρόγραμμα «100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις ως το 2030»

Επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, με συμμετοχή του Προέδρου υδραυλικών Νίκου Βαλομάνδρα και του επιστημονικού συνεργάτη του συνδέσμου υδραυλικών Γιάννη Μπετούνη.

Η επίσκεψη είχε σκοπό την ενημέρωση για την συμμετοχή του δήμου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις έως το 2030».

Μετά την ενημέρωση για τις δράσεις του προγράμματος, έγινε εποικοδομητική συζήτηση με προτάσεις και ιδέες για την υλοποίηση του προγράμματος.

Η συμμετοχή του συνδέσμου υδραυλικών για την υλοποίηση του προγράμματος, είναι καθοριστική και σημαντική, καθώς οι επαγγελματίες υδραυλικοί μπορούν να συμβάλουν τα μέγιστα στην επίτευξη του στόχου, για εξοικονόμηση ενεργειακών πόρων, για τις οικίες. Η συζήτηση για τις δράσεις που θα συμμετέχει ο σύνδεσμος υδραυλικών θα έχει και συνέχεια, καθώς ορίστηκε νέο ραντεβού για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.

Στην επόμενη συνάντηση, θα γίνουν ποιο εξειδικευμένες προτάσεις του συνδέσμου υδραυλικών, επάνω στις παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να γίνουν σε μια οικία, για την εξοικονόμηση ενεργειακών πόρων, όπως για παράδειγμα την εγκατάσταση αντιστάθμισης στο σύστημα θέρμανσης, την τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα κ.τ.λ. .

Οι προτάσεις αυτές συμφωνήθηκε από τους συμμετέχοντες τις συνάντησης, ότι θα πρέπει να κινούνται επάνω στους άξονες της βιωσιμότητας, της πραγματικής και συμφέρουσας εξοικονόμησης, του προσιτού κόστους και τέλος της ταχείας απόσβεσης του κόστους.

Στην επόμενη συνάντηση θα συζητηθεί και η δυνατότητα χρηματοδότησης από το πρόγραμμα μέρους του κόστους των παρεμβάσεων που θα συζητηθούν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr