Συνελήφθη σπείρα Ρουμάνων με δράση και στα Μετέωρα

Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης εξάρθρωσε σπείρα αλλοδαπών, η οποία είχε βάλει στο στόχαστρό της ηλικιωμένους και τουρίστες, από τους οποίους άρπαζε χρηματικά ποσά.

0 186

Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης εξάρθρωσε σπείρα αλλοδαπών, η οποία είχε βάλει στο στόχαστρό της ηλικιωμένους και τουρίστες, από τους οποίους άρπαζε χρηματικά ποσά.

 

Η σπείρα αποτελούνταν από πέντε Ρουμάνους ηλικίας από 21 έως 54 ετών, οι οποίοι δρούσαν το τελευταίο διάστημα σε περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Θεσσαλονίκης και σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας και παρακολουθούσαν τα θύματά τους τη στιγμή που αυτά πραγματοποιούσαν τις αναλήψεις χρημάτων σε τράπεζες, έπειτα τα πλησίαζαν και τα απασχολούσαν, ώσπου τους έκλεβαν τα χρήματα!

Μέσα σε δέκα μέρες πρόλαβαν να αρπάξουν χρήματα από τρεις τουρίστες στα Μετέωρα Καλαμπάκας κι από έναν ηλικιωμένο στη Βέροια. Η σύλληψή τους έγινε επ’ αυτοφώρω, χθες το πρωί, στο πλαίσιο ερευνών στην περιοχή της Καλαμαριάς. 

Οι δράστες, αφού πρώτα απέτυχαν να αποσπάσουν τα χρήματα που είχε πάρει από αυτόματο μηχάνημα ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ) ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, στη συνέχεια έκλεψαν μια ηλικιωμένη γυναίκα, την οποία ακολούθησαν ως την είσοδο του σπιτιού της, όπου της άρπαξαν το ποσό των 580 ευρώ, που μόλις είχε πάρει από ΑΤΜ.

Τη στιγμή εκείνη πραγματοποίησαν έφοδο οι αστυνομικοί και συνέλαβαν τους δράστες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για “εγκληματική οργάνωση” και “διάπραξη διακεκριμένων κλοπών”. Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για την πλήρη διερεύνηση της εγκληματικής τους δράσης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.