Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι – Φόβοι για τοπικά lockdown

0 1.130

Νέα συνεδρίαση έχουν σήμερα Τετάρτη 19 Μαΐου οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι προκειμένου να εξετάσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί τις τελευταίες ώρες. Οι επιστήμονες του υπουργείου Υγείας εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι για την εικόνα χαλάρωσης που παρατηρείται από τότε που άνοιξε ο τουρισμός και σταμάτησε το σκληρό lockdown. Πολλοί από αυτούς φοβούνται πως μπορεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες να χρειαστεί να οδηγηθούμε σε τοπικά lockdown για να περιοριστούν οι πιθανές κατά τόπους εξάρσεις.

Οι επιδημιολόγοι αναμένεται κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης να μελετήσουν διεξοδικά όλα τα δεδομένα που υπάρχουν στη χώρα και ειδικά τις περιοχές που είναι σε βαθύ «κόκκινο» και το επιδημιολογικό φορτίο είναι στα ύψη.

Σε κάθε περίπτωση οποιαδήποτε μέτρα θα εξεταστούν αναμένεται να είναι τοπικά καθώς ένα νέο καθολικό lockdown σε όλη τη χώρα μοιάζει μακρινό σενάριο με τον τουρισμό να έχει ανοίξει από την προηγούμενη εβδομάδα.

Προς το παρόν, ωστόσο, δεν μοιάζει πιθανό κάποια περιοχή να οδηγηθεί άμεσα σε νέα περιοριστικά μέτρα, ενώ οι ειδικοί ελπίζουν ότι με την αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμένων οι κίνδυνοι και τα κρούσματα θα μειώνονται.

ethnos.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.