Συνεδριάσεις Αιρετών Δήμων: Τρεις Εγκύκλιοι-Εγχειρίδια για Δημοτικά Συμβούλια και Επιτροπές

0 478

Στη δημοσίευση τριών Εγκυκλίων, οι δύο εκ των οποίων αποτελούν σημαντικά Εγχειρίδια για τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, των Οικονομικών Επιτροπών και των Επιτροπών Ποιότητας Ζωής προχώρησε το Υπουργείο την 15η Ιουνίου.

Ο AIRETOS.GR παρουσιάζει κατωτέρω τα σημαντικά έγγραφα:

– Η αριθμ. 375 Εγκύκλιος, έκτασης 38 σελίδων, αποτελεί Οδηγό για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

– Η αριθμ. 374 Εγκύκλιος, με 33 σελίδες, είναι Εγχειρίδιο για τη λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

– Η αριθμ. 380 είναι Εγκύκλιος που ενημερώνει ότι (όπως έχει ήδη αναλυτικά υπογραμμίσει ο AIRETOS.GRεδώ) με το νέο άρθρο 48 του πρόσφατου Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών καταργήθηκε το έκτακτο νομικό πλαίσιο για τις συνεδριάσεις ελέω κορωνοιού, και πλέον τα συλλογικά όργανα των Δήμων λειτουργούν αποκλειστικά με τις πάγιες διατάξεις (ως γνωστόν, η Νέα Δημοκρατία έχει θεσπίσει προ της πανδημίας τις διαβόητες συνεδριάσεις «δια περιφοράς» ως πάγια διάταξη).

Βέβαια γιατί οι δύο Εγκύκλιο-Οδηγοί για τη λειτουργία των Δημοτικών Συμβουλίων και των Επιτροπών εκδόθηκαν τώρα, ενώ βρισκόμαστε στα μισά του 2022, δηλαδή οδεύουμε πλέον στη λήξη της αυτοδιοικητικής θητείας των νυν Αιρετών που εξελέγησαν το 2019, θα παραμείνει ερώτημα…

Πηγή airetos.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr