Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για 120 χρόνια του Ι.Ν Αγίου Δημητρίου Διάβας

0 1.467

Με ειδική εκδήλωση που είχε σχετικές ομιλίες και βραβεύσεις συνεχίστικαν οι εκδηλώσεις για τα 120 χρόνια του Ιερόυ Ναού Αγίου Διάβας το Σάββατο το απόγευμα.

Η εκδήλωση του Σαββάτου ξεκίνησε με χαιρετισμούς από τον Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Θεόκλητο, τον Δήμαρχο Δ. Μετεώρων κ. Αλέκο, τον Περιφερειακό Σύμβουλο και Εντεταλμένο Τουρισμού κ. Γιάννη Μπουτίνα, τον πολιτευτή του Ν. Τρικάλων κ. Χατζηγάκη, την Δημτοική Σύμβουλο κα Μαρία Φροσυνάκη και ακολούθησαν ομιλίες με τα εξής θέματα από τους:

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου Διάβας’’. Πρωτοπρεσβύτερος Φώτιος Βούρλας, Θεολόγος – πρ. Εφημέριος Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Διάβας.

‘’Ο Άγιος Δημήτριος και τα μηνύματα του στην εποχή μας’’. Νικόλαος Πασχάλης, Θεολόγος – Διευθυντής 2ου Γυμνασίου Καλαμπάκας.

‘’Η παρουσία της ενορίας δίπλα στον σύγχρονο άνθρωπο’’. Πρεσβύτερος Ηρακλής Φίλιος, Βαλκανιολόγος – Θεολόγος, Εφημέριος Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Διάβας.

 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων συνεχίζεται και έχει ως εξής:

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

7:30 π.μ.: Όρθρος & Θεία Λειτουργία.

6:00 μ.μ.: Ιερό Ευχέλαιο.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

6:00 μ.μ.: Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, υψώματος του Αγίου και θείου κηρύγματος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπόλεως μας π. Διονύσιο Μητσάκη.

ΤΡΙΤΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

7:00 π.μ.: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών & Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, μετ’ αρτοκλασίας, υψώματος του Αγίου και θείου κηρύγματος.

6:00 μ.μ.: Ιερά Παράκληση στον Άγιο Δημήτριο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.