Σύνδεση του Ν. Λάρισας με τα Μετέωρα μέσω Βερδικούσιας

Το μεγάλο σχέδιο της Νομαρχίας Λάρισας να ενώσει την επαρχία Ελασσόνας με τα Μετέωρα, βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη.

0 196

Το μεγάλο σχέδιο της Νομαρχίας Λάρισας να ενώσει την επαρχία Ελασσόνας με τα Μετέωρα, βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη.

Το μεγάλο σχέδιο της Νομαρχίας Λάρισας να ενώσει την επαρχία Ελασσόνας με τα Μετέωρα, βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη. Ο δρόμος Βερδικούσιας – Λογγά, που είναι το κομμάτι που χωρίζει τους δυο νομούς έχει αρχίσει και κατασκευάζεται. Το πρώτο σκέλος ενός μεγάλου σχεδίου που θα αποφέρει σημαντικά τουριστικά οφέλη στην επαρχία Ελασσόνας έχει ξεκινήσει.

Το έργο επισκέφθηκε προχθές ο Νομάρχης Λάρισας Λουκάς Κατσαρός με μηχανικούς της Νομαρχίας για να διαπιστώσει ότι οι εργασίες προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς. Η βασική ιδέα ήταν να μετατραπεί ο υφιστάμενος σήμερα δασικός δρόμος μήκους 11 περίπου χλμ σε επαρχιακή οδό ήπιας κυκλοφορίας, ώστε να μην διαταραχθεί το φυσικό περιβάλλον. Η Νομαρχία Λάρισας, δουλεύοντας συστηματικά ενέταξε την πρώτη φάση του έργου στο “Πρόγραμμα Πίνδος” Μέσω αυτού του προγράμματος και με προϋπολογισμό 1,5 εκατ. ευρώ ξεκίνησαν να κατασκευάζονται τα 2,5 πρώτα χιλιόμετρα που αποτελούν και το πλέον δύσκολο κομμάτι του έργου λόγω των πολλών χωματουργικών παρεμβάσεων και διανοίξεων που πρέπει να γίνουν. Τα υπόλοιπα 8,5 χλμ αποτελούν σαφώς πιο εύκολη υπόθεση αφού ο δρόμος είναι σχηματισμένος.Η Νομαρχία ευελπιστεί να ενταχθούν και αυτά σε Πρόγραμμα στο άμεσο μέλλον. Άλλωστε, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο νομάρχης ς κ. Λ. Κατσαρός, “το βασικό σε ένα δρόμο είναι να αρχίσει…”

Ο δρόμος θα ξεκινά από την είσοδο της Βερδικούσιας και θα καταλήγει στα όρια του Ν.Τρικάλων. Από κει και πέρα, υπάρχει ασφαλτοστρωμένος δρόμος που οδηγεί στην πανέμορφη λίμνη του Λογγά και εν συνεχεία στην Καλαμπάκα και τα Μετέωρα. Το έργο εκτελείται ήδη από την Εταιρεία “ Δημ. Ζ. Καφφές και Σία Ε.Τ.Ε” και η χάραξη του δρόμου έχει αρχίσει ήδη να σχηματοποιείται. Μάλιστα θα έχει ειδικές τεχνικές προδιαγραφές, ώστε να αντέχει στις καιρικές συνθήκες. 

Σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη, ο νομάρχης κ. Λουκάς Κατσαρός, τόνισε: “Η ανάπτυξη του τουρισμού στο Ν. Λάρισας δεν είναι εύκολη υπόθεση, ούτε γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Αλλά είναι βέβαιο ότι αυτή η Νομαρχιακή Αρχή, βάζει τις βάσεις για το μέλλον, βαδίζοντας με συγκεκριμένο σχέδιο. Είναι πολύ σημαντικό, και για τη Λάρισα και για τη Θεσσαλία ολόκληρη, να ενώσουμε τα Μετέωρα με τον Όλυμπο, με τα χωριά της επαρχίας Ελασσόνας και από κει με το Αιγαίο. Δημιουργείται ένα πολύ ελκυστικό πακέτο για το νομό Λάρισας που με τα οδικά κυκλώματα του Ολύμπου, του Κισσάβου και των παραλίων βάζει τις βάσεις για ένα πολύ ελπιδοφόρο μέλλον. “

Ανάλογες δηλώσεις έκανε και η Έπαρχος Ελασσόνας κυρία Μαρία Μαμάρα, η οποία σημείωσε την ικανοποίηση της για το έργο που αποτελούσε χρόνιο αίτημα της επαρχίας Ελασσόνας, στην προσπάθεια της να βγει από την απομόνωση και να δημιουργήσει παντού οδικές προσβάσεις. Σημαντικό, χαρακτήρισε το έργο και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βερδικούσιας κ. Γιώργος Σάκκας που μετείχε στην επίσκεψη. Παρόντες ήταν ακόμη ο αντινομάρχης Γ. Φακής, οι Νομαρχιακοί σύμβουλοι Β. Ντόκος, Δημ. Τσιουρής και Ν. Παλάσκας, και ο επικεφαλής των τεχνικών Υπηρεσιών κ. Χρ. Λυτροκάπης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.