Συναντήσεις… με αρκούδες έχουν κάτοικοι στον Ασπροπόταμο

0 1,290

Αρκετά περιστατικά «συναντήσεων» με τον βασιλιά των ζώων της Πίνδου και στα χωριά του Ασπροποτάμου.

Το φετινό καλοκαίρι παρουσιάζει ιδιαίτερη αύξηση ο πληθυσμός της καφέ Αρκούδας που ζει στην Πίνδο καθώς ιδίως στον Ασπροπόταμο πέρα από κτηνοτρόφους που βόσκουν τα κοπάδια στα βοσκοτόπια του ορεινού όγκου αρκετοί παραθεριστές έχουν συναντήσει το μεγαλόσωμο θηλαστικό.

Τόσο στην Κρανιά και στα Δολιανά όσο  και στα χωριά του Χαλικίου και της Ανθούσας αρχίζουν και καταγράφονται αρκετές συναντήσεις χωρίς ωστόσο να αναφερθούν περιστατικά που η Αρκούδα επιτέθηκε στους ανθρώπους . Χαρακτηριστική περίπτωση το περασμένο Σαββατοκύριακο όπου ζευγάρι παραθεριστών στην Κρανιά θέλησε να περπατήσει όπως συνηθίζει εδώ και χρόνια  μέχρι τα Κονάκια .

Λίγα μέτρα έξω από τα τελευταία σπίτια του χωριού, το απόγευμα του Σαββάτου, δυο μεγαλόσωμες Αρκούδες βρέθηκαν στον δρόμους τους.

Προφανώς τα ζώα δεν αντιλήφθηκαν την παρουσία των δυο ανθρώπων λόγω της αντίθετης κατεύθυνσης του ανέμου  και τα οποία όμως σύμφωνα με τους περιπατητές συνέχισαν ατάραχα την πορεία τους .

Βέβαια η απρόσμενη εξέλιξη τελείωσε άδοξα και τον όμορφο περίπατο για το ζευγάρι που έσπευσε να επιστρέψει στην ασφάλεια του χωριού.

Λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά ερασιτέχνης ψαράς κάπου μεταξύ Κουκουφλί και Στεφανίου συναντήθηκε με αρκούδα η οποία την ακολουθούσαν δυο αρκουδάκια .Και σε αυτήν την περίπτωση το θηλαστικό μετά μικρά του απομακρύνθηκε γρήγορα, όπως και ο Ψαράς, που έσπευσε όπως όπως να μεταβεί στο όχημα του, τερματίζοντας άδοξα την αλιευτική του εξόρμηση.

Τέλος μπροστά σε ένα απροσδόκητο θέαμα βρέθηκε ένας οδηγός που κατευθύνονταν προς το Χαλίκι . Η αρκούδα αντιλήφθηκε το αυτοκίνητο και νοιώθοντας πως απειλείται, βγήκε στη μέση του δρόμου και ύψωσε το ανάστημά της κατά του οδηγού! Αυτός έκανε αμέσως όπισθεν ώστε να μην του επιτεθεί. Δευτερόλεπτα μετά, η αρκούδα άρχισε να οπισθοχωρεί και να τρέχει στον δρόμο, με τον οδηγό να προσπαθεί να την κορνάρει με αποτέλεσμα να κρυφτεί στο δάσος.

Και άλλες απρόοπτες συναντήσεις έχουν σημειωθεί χωρίς να  έχουν γίνει ευρεία γνωστές αλλά είναι γεγονός ότι  στον Ασπροπόταμο και στα δάση της παρθένας περιοχής γίνονται και θα γίνονται και ευτυχώς αναίμακτα.Σύμφωνα με ειδικούς θεωρείται απίθανο τον ζώο να επιτεθεί χωρίς να συντρέχει ιδιαίτερος λόγος και πάντα από την θέση άμυνας.

Το ίδιο δεν συμβαίνει για πρόβατα και γελάδια όπως και μελίσσια που σε αυτές τις περιπτώσεις έχουν καταγραφεί περιστατικά που αρκούδα έκανε ζημιές η επιτέθηκε σε ζώα .

trikalaidees.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.