Συνάντηση Σκρέκα – Αβραμόπουλου για τα «μονοπάτια των Μετεώρων»

0 935

Συνάντηση Σκρέκα-Αβραμόπουλου για τα «μονοπάτια των Μετεώρων»

Συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα είχε στην έδρα του Υπουργείου στην Αθήνα ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Μετεώρων και υποψήφιος Δήμαρχος κ. Λευτέρης Αβραμόπουλος. Συνοδεύονταν από τον καθηγητή Οδοποιίας και Συγκοινωνιολογίας του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Νίκο Ηλιού, με τον οποίο διερευνούν από καιρό τις παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν στην έδρα του Δήμου, την πόλη της Καλαμπάκας, για να «ανασάνει» αυτή κυκλοφοριακά.

Ο κ. Λευτέρης Αβραμόπουλος, σε συνέχεια προηγούμενων συζητήσεων με τον συντοπίτη Υπουργό, ενημερώθηκε για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού του Υπουργείου για το Εθνικό Δίκτυο Μονοπατιών, στο οποίο περιλαμβάνονται τα Μετέωρα και περιοχές του Δήμου Μετεώρων.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που αναδεικνύει τον δασικό και πολιτιστικό πλούτο που διαθέτει η χώρα μας, ειδικά δε στην περιοχή μας με σεβασμό στη Μοναστική Πολιτεία των Μετεώρων. Με την υλοποίηση του σχεδίου οι ντόπιοι θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τη μοναδική ομορφιά του τόπου μας, μέσα από οργανωμένες και προστατευμένες διαδρομές, ενώ θα δοθεί προστιθέμενη αξία στις τοπικές κοινωνίες που αποτελούν αυτοτελές τουριστικό προϊόν. 

Το σχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων την αναβάθμιση του υφιστάμενου δικτύου μονοπατιών, διαδρομών πεζοπορίας και ποδηλασίας, τη δημιουργία νέων μονοπατιών, διαδρομών πεζοπορίας και ποδηλασίας, τη δημιουργία και βελτίωση των χώρων αναψυχής σε επιλεγμένα σημεία του δικτύου μονοπατιών.


«Πρόκειται για ένα σπουδαίο, ένα φιλόδοξο σχέδιο για τον τόπο μας» λέει ο κ. Λευτέρης Αβραμόπουλος «καθώς μέσα από αυτό προωθείται ένα ήπιο μοντέλο ανάπτυξης οικοτουρισμού σε παρθένες φυσικές περιοχές με πολλαπλά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον υπουργό κ. Σκρέκα για την ένταξη του Δήμου μας σε αυτό».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.