Συνάντηση Παναγιώτας Δριτσέλη με τον Αντιπρόεδρο του Κοινοβουλίου και πρώην Υπουργό Πολιτισμού της Ουγγαρίας

0 734

Με τον Γ’ Αντιπρόεδρο του Κοινοβουλίου και πρώην Υπουργό Πολιτισμού της Ουγγαρίας κύριο Istvan Hiller συναντήθηκε κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία, στην οποία συμμετείχε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη. Ο κύριος Hiller είναι βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κομματος της Ουγγαρίας, το οποίο είναι η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη της αντιπολίτευσης στην συγκεκριμένη χώρα, απέναντι στην δεξιά και ευρωσκεπτικιστική κυβερνητική συμμαχία.

Στην συνάντηση οι δύο αντιπροσωπείες είχαν την ευκαιρία να επαναβεβαιώσουν την θέλησή τους για εμβάθυνση των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, ενώ ανταλλάχθηκαν και μια σειρά από αποψές και εμπειρίες σε σχέση με τα θέματα μορφωτικών υποθέσεων στα οποία μπορούν να επικαιροποιηθούν οι τρέχουσες συνεργασίες.

Όπως τόνισε η Παναγιώτα Δριτσέλη στην εισήγησή της, “στο επίπεδο της κυβερνητικής πολιτικής, ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με τις επιλογές της κυβέρνησης της Ουγγαρίας και σε σχέση με το προσφυγικό και σε σχέση με άλλους τομείς που σχετίζονται με τα κοινωνικά δικαιώματα και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Εντούτοις, θα πρέπει να εστιάσουμε στις κοινές προοπτικές γιατί στόχος της κοινοβουλευτικής διπλωματίας είναι να ανοίγει δρόμους εκεί όπου οι επίσημες σχέσεις δοκιμάζονται. Οι πολιτικές διαφορές ανάμεσα στο κόμμα μας και στα κόμματα που κυβερνούν αυτή τη στιγμή στην Ουγγαρία είναι εκ διαμέτρου αντίθετες, όμως το γεγονός αυτό δεν πρέπει να επισκιάσει το ιστορικό βάθος των σχέσεών μας”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.