Συνάντηση Μικέλη Χατζηγάκη με τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια

0 911

Συνεργασία με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια είχε ο κ. Μικέλης Χατζηγάκης, το πρωί της Πέμπτης.

Συζήτησαν για τις εξαιρετικές επιδόσεις που καταγράφει η χώρα μας στη μετά covid εποχή, με ρεκόρ αφίξεων τους τελευταίους μήνες, αλλά και για τις προοπτικές που διαγράφονται με νέες και μεγάλες επενδύσεις στο χώρο, τόσο στη νησιωτική, όσο και στην Ηπειρωτική Ελλάδα.

Ο κ. Χατζηγάκης στάθηκε ιδιαίτερα στη δυναμική ανάπτυξη που γνωρίζει ο κλάδος του τουρισμού στην Π.Ε. Τρικάλων τα τελευταία χρόνια, αφενός με τη διοργάνωση του «Μύλου των Ξωτικών» την περίοδο των Χριστουγέννων, αφετέρου δε στην προσέλκυση εκατομμυρίων επισκεπτών στα Μετέωρα, σε ένα από τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Έθεσε υπ’ όψιν του Υπουργού σειρά προτάσεων που έχουν να κάνουν με τον προσκυνηματικό και περιηγητικό τουρισμό, με την  ανάδειξη δασικών μονοπατιών, με την στήριξη επενδυτικών προτάσεων αγροτουρισμού που θα φέρνουν σε επαφή τους επισκέπτες με την παραγωγική διαδικασία, ενισχύοντας έτσι και παράλληλα και τον πρωτογενή τομέα παραγωγής.

Ο κ. Μικέλης Χατζηγάκης σε δήλωσή του σημείωσε: «Είναι εξαιρετικά ευτυχής η συγκυρία που βρίσκεται επικεφαλής στο Υπουργείο Τουρισμού ένας νέος άνθρωπος, με φρέσκες ιδέες, ανοιχτός σε προτάσεις. Ο Τουρισμός είναι ο βασικός αιμοδότης της Οικονομίας της χώρας μας και οφείλουμε να προσαρμοστούμε στις ανάγκες της εποχής έτσι ώστε η Ελλάδα να παραμείνει leader στον τομέα της παροχής υπηρεσιών υψηλού επιπέδου. Θα πρέπει να αναπτύξουμε περαιτέρω τις υποδομές μας, να βρούμε φόρμουλες συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων, να σπάσουμε τα σύνορα μεταξύ των περιφερειών της χώρας και να επιδιώξουμε κοινές δράσεις.

Ο Τουρισμός εξελίσσεται σε ατμομηχανή ανάπτυξης και της δικιάς μας Περιφερειακής Ενότητας, εδώ όπου συνδυάζεται το μοναδικό φυσικό τοπίο του ορεινού όγκου, με το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, τα Μετέωρα, και τον Θεσσαλικό κάμπο. Συζητήσαμε με τον Υπουργό για το πως θα πρέπει να δουλέψουμε τα επόμενα χρόνια για να δώσουμε περαιτέρω ώθηση στις τοπικές επιχειρήσεις και κίνητρα για να επενδύσουν πάνω στο τουριστικό προϊόν»

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr