Συνάντηση Αγοραστού με τον Νιγηριανό πρέσβη για θέματα τουρισμού

Τις προοπτικές ανάπτυξης εμπορικών δεσμών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Θεσσαλικών επιχειρήσεων και της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Νιγηρίας,

0 311

Τις προοπτικές ανάπτυξης εμπορικών δεσμών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Θεσσαλικών επιχειρήσεων και της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Νιγηρίας,

Τις προοπτικές ανάπτυξης εμπορικών δεσμών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Θεσσαλικών επιχειρήσεων και της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Νιγηρίας, εξέτασαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο πρέσβης κ. Ayodeji Lawrence Ayodele στη συνάντηση που είχαν στην έδρα της Περιφέρειας, παρουσία του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γρηγόρη Παπαχαραλάμπους, της αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κας Ρένας Καραλαριώτου της θεματικής αντιπεριφερειάρχη κας Μαρία Μαμάρα και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για αγροτικά θέματα κ. Χρήστος Σιδερόπουλος.

Ο πρέσβης κ. Ayodele επεσήμανε τους παραδοσιακούς φιλικούς δεσμούς που υπάρχουν μεταξύ Ελλάδας και Νιγηρίας και σημείωσε τη μακρόχρονη παρουσία Ελλήνων επιχειρηματιών στη Νιγηρία, οι οποίοι λειτουργούν ως γέφυρα συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Παράλληλα ανέδειξε το γεγονός ότι τους τελευταίους έξι μήνες η Πρεσβεία της Νιγηρίας στην Αθήνα έχει εκδώσει 2000 βίζες σε Έλληνες που επιθυμούν να εργαστούν ή να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στη χώρα του, ενώ τα προηγούμενα χρόνια το νούμερο αυτό δεν ξεπερνούσε τους 500.

Τόνισε ότι η οικονομία της Νιγηρίας είναι ανοιχτή, φιλελεύθερη και με πολλές ευκαιρίες ενώ για την περίοδο 2010 – 2050 αναμένεται να έχει το υψηλότερο ΑΕΠ στον κόσμο. Ζήτησε μάλιστα την συνεργασία σε θέματα του αγροτικού τομέα, στα οποία η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει μεγαλύτερη εμπειρία. Υπογράμμισε ακόμη, ότι τα κέρδη από την αξιοποίηση των αποθεμάτων πετρελαίου στη χώρα έχουν δώσει ώθηση στην οικονομία και κυρίως στον τομέα των κατασκευών (δρόμοι, νοσοκομεία, σχολεία, υποδομές), όπου η μεταφορά τεχνογνωσίας από την Ελλάδα θα ήταν ιδιαίτερα σημαντική.

Από την πλευρά του ο κ. Κ. Αγοραστός έκανε μια σύντομη παρουσίαση της Θεσσαλίας και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της και σημείωσε τα εξής: «Με ικανοποίηση δεχτήκαμε την επίσκεψη του πρέσβη της Νιγηρίας. Συζητήσαμε θέματα για την ανάπτυξη σχέσεων και μάλιστα στον επιχειρηματικό τομέα και κυρίως για αγροτικά προϊόντα και μεταφορά τεχνογνωσίας.

Συμφωνήσαμε να πραγματοποιηθεί συνάντηση σε σύντομο χρονικό διάστημα με ανθρώπους, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων, αλλά και των κατασκευών και να διερευνήσουμε τις προοπτικές συνεργασίας. Θα ήθελα να τονίσω, ότι γίνονται από μέρους μας πολλές προσπάθειες προς όλες τις κατευθύνσεις, με ένταση αλλά και με πίστη στον αγώνα που έχουμε αναλάβει, για να δημιουργήσουμε συνεργασίες και συμμαχίες προς όφελος της Θεσσαλίας».

Μέσα στο επόμενο διάστημα συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθούν συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς και επιμελητήρια, έτσι ώστε να διερευνηθούν οι δυνατότητες οικονομικής συνεργασίας που μπορούν να υπάρξουν μεταξύ των δυο χωρών, αλλά και ο προγραμματισμός μιας επιχειρηματικής αποστολής σαν συνέχεια των παραπάνω δράσεων.

Ως ενθύμιο της συνάντησής τους ο περιφερειάρχης κ. Κ. Αγοραστός χάρισε στον πρέσβη κ. Α.L. Ayodele ένα λεύκωμα της Θεσσαλίας καθώς και τουριστικούς οδηγούς των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr