Συμμετοχή του Δημάρχου Δήμου Μετεώρων στην Στυλίδα στο Αναπτυξιακό Συνέδριο

0 308

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Παπαγιαννίδη Δημήτριο, είχε το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στη Στυλίδα Ν. Φθιώτιδας, ο Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων Θοδωρής Αλέκος στα πλαίσια διημερίδας που διοργάνωσε η Αναπτυξιακή Φθιώτιδας Α.Ε Ο.Τ.Α. με τη συμβολή του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου και του Ελληνικού Δικτύου CLLD/LEADER. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υπουργός ΥΠΑΑΤ κ. Γεωργαντάς ,ο Υπουργός Οικονομικών κ. Σταικούρας  και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό & Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Οικονόμου. Τον Δήμαρχο κ. Αλέκο συνόδευσαν ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αρσενίου Γιώργος , ο πρόεδρος της ΤΚ Σαρακίνας κ. Μπαλογιάννης Γιώργος  και ο Διευθυντής της ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ κ. Κουτής Βάϊος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι εισηγήσεις-ομιλίες ειδικών επιστημόνων ενώ ο Δήμαρχος κ. Θοδωρής Αλέκος απηύθυνε χαιρετισμό αναφέροντας μεταξύ άλλων, πόσο σημαντικό είναι για την τοπική αυτοδιοίκηση να μπορέσει να αξιοποιήσει στοχευμένα κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για τον πρωτογενή τομέα.

Στην εκδήλωση όπου παρουσιαστήκαν οι βασικοί άξονες πάνω στους οποίους θα γίνει η επιλογή Στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων στο πλαίσιο της Πρόσκλησης Leader, συζητήθηκαν ,κυρίως, θέματα αγροτικής οδοποιίας , άρδευσης γεωργικών εκτάσεων , λειτουργίας ΤΟΕΒ και χρηματοδότησης από το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την αγροτική πολιτική από το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027.

Ο κ. Παπαγιαννίδης ,Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων & Υποδομών, με το πέρας των εργασιών του συνεδρίου, υποσχέθηκε στον Δήμαρχο κ. Θοδωρή Αλέκο ότι θα είναι αρωγός στην προσπάθεια ανάπτυξης που καταβάλλει ο Δήμος Μετεώρων για τον πρωτογενή τομέα και όχι μόνο.

Από το Γραφείο του Δημάρχου

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.