Συμμετοχή του 2ου Δημοτικού Σχολείου στο 9ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο για την πρόληψη του καπνίσματος

0 906

Σήμερα Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Τρικάλων «Αθανάσιος Τριγώνης», το 9ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο με τίτλο «Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα»  για την πρόληψη του καπνίσματος.

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στην εκδήλωση, με ομάδα μαθητών της ΣΤ΄ Τάξης του σχολείου με την επιμέλεια των εκπαιδευτικών της τάξης τους Γραμμάτη Θεοδώρα και Καψάλη Γεώργιο καθώς και τη βοήθεια των ειδικοτήτων της Μουσικής, των Καλλιτεχνικών και της Γυμνάστριας, παρουσιάζοντας ένα μικρό συνδυαστικό θεατρικό με χορογραφία και τίτλο «Εγώ μπορώ να πω ΟΧΙ στο κάπνισμα. Εσύ;», που σκοπό είχε να περάσει ένα αντικαπνιστικό μήνυμα στους θεατές που παρακολούθησαν την εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα.

Την έναρξη της εκδήλωσης κήρυξε με ομιλία της η Υφυπουργός Παιδείας κα Μερόπη Τζούφη και ο κ. Παπαστεργίου Δημήτρης, Δήμαρχος Τρικκαίων που πρωτοστατεί στην εφαρμογή του νόμου για το κάπνισμα και ήταν η καλύτερη ευκαιρία για διάχυση της εκστρατείας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων με συνδιοργάνωση της Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, του Ερευνητικού Εργαστηρίου George D. Behrakis, το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος και η οργάνωση Smoke Free Greece.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε αρχικά απονομές μαθητών με βραβεία συμμετοχής Ζωγραφικής σε Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό σχετικά με το κάπνισμα που διεξήχθηκε πανελλαδικά και συνέχεια οι μαθητές τριών δημοτικών σχολείων, δύο γυμνασίων και δύο λυκείων που συμμετείχαν παρουσίασαν το θεατρικό πρόγραμμά τους εκ των οποίων και του δικού μας τοπικού σχολείου, αποσπώντας τον ενθουσιασμό και τα χειροκροτήματα των θεατών.

Απόψε το βράδυ στις 19.00 μμ το ίδιο θεατρικό θα παρουσιαστεί στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Μετεώρων με χώρο διεξαγωγής την αίθουσα εκδηλώσεων «Νίτσα Λιάπη» του 1ου Δημοτικού Σχολείου και με ομιλίες διακεκριμένων επιστημόνων όπως του κ. Χρήστου Λιάπη Καθηγητή Αγγειοχειρουργικής και του καθηγητή Φυσιολογίας της Αναπνοής Μπεχράκη Παναγιώτη με θέμα τις συνέπειες του καπνίσματος στη υγεία του ανθρώπου.

Ο Διευθυντής του 2ου Δημ. Σχολείου Καλαμπάκας Χρήστος Καραγεώργος συγχαίρει τους μαθητές που παρουσίασαν άψογα το μουσικοχορευτικό θεατρικό με μεγάλη επιτυχία και κέρδισαν τον θαυμασμό των υπολοίπων μαθητών και θεατών καθώς και τους εκπαιδευτικούς που βοήθησαν στην ολοκλήρωση και την επιτυχία του.

Η Διεύθυνση του Σχολείου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr