Συμμετοχή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας σε Αθλοπαιδίες

0 643

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας συμμετείχε με ομάδες μαθητών της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης στο ομαδικό παιχνίδι βόλεϊ (Πετοσφαίριση) που διεξήχθη σήμερα 21 Μαΐου 2019 στο «Βλαχάβειο» Κλειστό Γυμναστήριο Καλαμπάκας υπό την αιγίδα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων (Τμήμα Φυσικής Αγωγής) με συμμετοχή των περισσοτέρων Δημοτικών σχολείων του Δήμου.

Το τουρνουά αγώνων στο άθλημα της Πετοσφαίρισης (βόλεϊ), πραγματοποιήθηκε προκειμένου να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά που συμμετέχουν σ’ αυτούς, να χαρούν το παιχνίδι χωρίς να σκέφτονται αν θα νικήσουν ή θα χάσουν, αφού είναι αγώνες μη αποκλεισμού, όπου όλες οι ομάδες των σχολείων που συμμετέχουν παίζουν τον ίδιο αριθμό αγώνων αποβάλλοντας το άγχος της ήττας .

Έγινε μάλιστα μεγάλη προσπάθεια να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι μαθητές (αγόρια-κορίτσια) από τα αρχικά δηλωμένα. Οι πολλοί αγώνες δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές να παίξουν όσο το δυνατόν πιο πολύ και να γνωριστούν με όσο το δυνατόν πιο πολλά παιδιά από άλλα σχολεία, με τα οποία ήδη τα ενώνει το κοινό ενδιαφέρον για το άθλημα που συμμετέχουν προβάλλοντας την αθλητική άμιλλα, το αθλητικό ήθος δηλ. του «Ευ αγωνίζεσθαι» όπως έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες.

Αξίζουν συγχαρητήρια αρχικά όλοι οι μαθητές που συμμετείχαν γιατί, για μια ακόμη φορά ξεχώρισαν για το αθλητικό τους ήθος, δίνοντας τα χέρια στους αντιπάλους τους πριν και μετά τον αγώνα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα όπως επίσης και οι συνάδελφοί μου γυμναστές οι οποίοι βοήθησαν στην ευχάριστη και αποτελεσματική  πραγματοποίηση της αθλητικής εκδήλωσης που διοργάνωσε το Γραφείο Φυσικής Αγωγής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Τρικάλων και θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες την επόμενη σχολική χρονιά όπως υποσχέθηκε ο υπεύθυνος του τομέα κ. Λαρίσης Δημήτριος .

Ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.