Συμεών Μαντζαβέλας: Δεν υπάρχουν όρια για όποιον τολμήσει…

Συνέντευξη του Καλαμπακιώτη αθλητή μεγάλων αποστάσεων στο kalabakacity.gr

0 1.504

Τον πολύ καλό μας φίλο, αθλητή μεγάλων αποστάσεων της πόλης μας Συμεών Μαντζαβέλα συναντήσαμε και κάναμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Απολαύστε την…

  • Σε γνωρίσαμε ως αθλητή ορεινού τρεξίματος, πως προέκυψε το ενδιαφέρον να συμμετέχεις σε αγώνα δρόμου;

Γιώργο, ειλικρινά ήταν κάτι το αναπάντεχο. Δεν μου άρεσε ποτέ το τρέξιμο σε επίπεδη διαδρομή άλλωστε μέσα από τους αγώνες βουνού διακρίθηκα και ως αθλητής. ‘Ήθελα μια νέα πρόκληση να δοκιμάσω , κάτι καινούριο και πιο δύσκολο για εμένα. Έτσι μετά από προτροπή του προπονητή μου, ξεκίνησα μια μίνι προετοιμασία για τον αγώνα της Ψάθας. Έναν αγώνα που έπρεπε να διανύσω 120 χλμ σε 12 ώρες. 

  • Συμεών, πες μας δυο λόγια για τον αγώνα της Ψάθας. Υπήρχε κάποιος λόγος που το έκανες;

Πριν σου πω λεπτομέρειες για τον αγώνα, θέλω να ξέρεις ότι ο συγκεκριμένος μου έχει μείνει στο μυαλό ως μια ταινία θρίλερ. Μιλάμε για έναν διαφορετικό άθλημα και τολμώ να πω πιο δύσκολο από το βουνό, προσωπική μου άποψη. Έπρεπε να καλύψω 120 χλμ σε 12 ώρες ώστε να μπω στη κλήρωση για πιθανή συμμετοχή μου στο Σπαρταθλον. Γενικά έκανα αρκετά τεχνικά λάθη αλλά με την βοήθεια του Θεού, τα κατάφερα και πέτυχα το στόχο μου, μπήκα στη κλήρωση του Σπάρταθλον. Στο σημείο αυτό θέλω να αναφέρω ότι χωρίς τη βοήθεια της ομάδας μου, τον Ζήση Παπούλια και το Νίκο Στεφόπουλο, ίσως να μην τα είχα καταφέρει και θέλω να τους ευχαριστήσω γι αυτό. 

 

  • Ποτέ θα μάθεις αν θα συμμετέχεις στο Σπάρταθλον και τι σημαίνει για εσένα μια πιθανή συμμετοχή σου;

Πριν λίγες ημέρες έκανα την αίτηση μου και με πληροφόρησαν ότι η κλήρωση θα γίνει αρχές Μαρτίου. Είναι ένας αγώνας πρόκληση για κάθε αθλητή μεγάλο αποστάσεων, ένας αγώνας γνωστός σε όλο το κόσμο. Σίγουρα θέλω να βρεθώ στη εκκίνηση του Σπάρταθλον αλλά δεν είναι αυτοσκοπός. Ότι είναι να γίνει, θα γίνει,, έχει ο Θεός..

 

  • Ακολουθείς κάποιο συγκεκριμένο πλάνο προπονήσεων; Θα συμμετέχεις σε κάποιο αγώνα στο άμεσο μέλλον; 

Εννοείται ότι ακολουθώ συγκεκριμένο πλάνο προπονήσεων, αναλόγως με τους στόχους που έχουμε θέσει και συγκεκριμένα αυτή τη περίοδο προπονούμαι στο δρόμο ή στο γήπεδο, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του προπονητή μου Δημήτρη Κασίμη.

 

  • Πες μας δυο λόγια για τον προπονητή σου, τον Δημήτρη Κασίμη. Πόσο σ έχει βοηθήσει ως αθλητή;

Γιώργο, θα πάμε στο 2019.. Ήθελα να βρω έναν προπονητή που θα με πήγαινε παρακάτω. Μιλώντας με τον πολύ καλό μου φίλο Δημήτρη Σελέτη, μεταφέροντας τον τους προβληματισμούς μου, μου ανέφερε τον Δημήτρη. Αυτό ήταν, με έφερε σε επαφή, βρεθήκαμε από κοντά, μιλήσαμε και αποφασίσαμε να συνεργαστούμε. Μάλιστα μου είπε κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ. «Ήρθε η ώρα να εξελιχτείς,,, ξεκινάμε.» Ο Δημήτρης, εκτός από κορυφαίος προπονητής, είναι πολύ καλός άνθρωπος, ταπεινός και αληθινός. Είναι πάντα στο πλευρό μου και το ευχαριστώ προς το πρόσωπο του είναι το ελάχιστο που μπορώ να πω.

 

  • Συμεών, εκτός από τον προπονητή σου, ποιοι άλλοι είναι δίπλα σου σε όλη αυτή την προσπάθεια σου;

Πρώτα απ΄ όλους , είναι οι οικογένειες μου. Εννοώ τους γονείς μου, τα αδέρφια μου, τους πατέρες του μοναστηριού και κυρίως τον Γέροντα Νήφων. Είναι ο καθοδηγητής μου και στηρίζει την προσπάθεια μου  από τον πρώτο αγώνα. Βέβαια δίπλα μου είναι και κάποιες εταιρείες του χώρου, όπως το Peak Store, η Desocks, τα Xtreme stores καθώς επίσης και αρκετοί ιδιώτες και επαγγελματίες της περιοχής. Ιδιαίτερη αναφορά θέλω να κάνω στον κ. Γιάννη Τσικέλη, ιδιοκτήτη του Tsikeli Hotel, ο οποίος είναι δίπλα μου σε κάθε αγώνα τα τελευταία δυο χρόνια. Επίσης θέλω να αναφέρω τον Δήμαρχο της πόλης μας, τον Λευτέρη Αβραμόπουλο, που με στηρίζει σε κάθε μου προσπάθεια. Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Market Πώχος, στο καφέ Cloud και στο Γερμανό Τρικάλων.

 

  • Θα σου θέσω ένα δίλλημα, Βουνό ή Δρόμο; Θα εξαρτηθεί από την συμμετοχή σου στο Σπαρταθλον;

Και τα δύο. Ο βασικός στόχος είναι η συμμετοχή μου στο Σπαρταθλον. Αν όμως δεν θα συμμετέχω, σκέφτομαι να στραφώ στο βουνό και να κάνω κάτι μεγάλο τον Οκτώβριο. Θα δείξει, να είμαστε καλά και τον δρόμο θα τον δείξει ο Θεός.

 

  • Θέλω να σου εκφράσω μια απορία, σε κάθε αγώνα τρέχεις για αρκετές ώρες, σκέφτεσαι κάτι; 

Γιώργο θα σου απαντήσω ειλικρινά. Προσπαθώ να μην σκέφτομαι κάτι και συνήθως το καταφέρνω. Το μόνο που κάνω πάντα είναι να προσεύχομαι όχι τόσο για την επίδοση όσο για την ψυχή μου. Έτσι απολαμβάνω τους αγώνες μου ανεξάρτητος αποτελέσματος.

 

  • Πληροφορηθήκαμε ότι θα πραγματοποιηθεί και ο αγώνας Μeteora Trail, θα δούμε κάτι διαφορετικό;

Ναι ναι. Θα γίνει το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Στόχος της οργανωτικής επιτροπής είναι να διορθώσει τα περσινά λάθη και να δοθούν περισσότερα κίνητρα στους αθλητές που θα συμμετέχουν στον αγώνα. Με καλή συνεργασία όλων , όλα θα πάνε καλά .

 

  1. Τελειώνοντας Συμεών, θέλουμε να στείλεις ένα μήνυμα σε όσους δεν γυμνάζονται ή σκέφτονται να ξεκινήσουν.

Σηκωθείτε από τους καναπέδες, βγείτε έξω, περπατήστε, τρέξτε, πηγαίνετε γυμναστήριο, γενικά βάλτε την άσκηση στην καθημερινότητά σας. Θα σας βοηθήσει να λύσετε πολλά προβλήματα. Εγώ λύνω τα δικά μου, τρέχοντας… Εσείς;;;;;

 

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr