Συλλαλητήριο για την Μακεδονία σήμερα στην κεντρική πλατεία Τρικάλων

0 993

Παντρικαλινό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για την συμφωνία των Πρεσπών όσον αφορά το όνομα αλλά και την παραχώρηση της Μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας στο κράτος των Σκοπίων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018 στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Τρικάλων.

Το συλλαλητήριο συνδιοργανώνουν οι Ιερές Μητροπόλεις Τρίκκης & Σταγών και Σταγών & Μετεώρων και η Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα Τρικάλων.

Στην σχετική ανακοίνωση της εν λόγω Επιτροπής αναφέρονται τα εξής:

“Εμείς, οι απλοί πολίτες των Τρικάλων, παρακολουθώντας τα όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας αυτή τη στιγμή, σε σχέση με την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών για την Μακεδονία, αποφασίσαμε να εκφράσουμε δυναμικά την αντίθεση μας στην υπογραφή της, η οποία δεσμεύει την Εθνική κυριαρχία της Ελλάδας και παραδίδει τη Μακεδονία στα ξένα συμφέροντα.

Τα δημοκρατικά Τρίκαλα και οι πολίτες τους δεν μπορούμε να είμαστε άβουλοι παρατηρητές αυτών των εξελίξεων. Θέλουμε η φωνή μας να ακουστεί και να ασκήσουμε, με κάθε νόμιμο τρόπο, πιέσεις προς την πολιτική ηγεσία του τόπου, ώστε να πραγματοποιηθεί ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για τη Μακεδονία όπως, το Σύνταγμα επιβάλλει.

Στην προσπάθεια μας αυτή, διοργανώνουμε συλλαλητήριο την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018, στην κεντρική πλατεία της πόλης μας στις 8 το βράδυ και καλούμε δίπλα μας όλους τους Τρικαλινούς πολίτες”.

Ομιλητής στο συλλαλητήριο θα είναι ο Αν/χης ε.α. Σάββας Καλεντερίδης.
Θα χαιρετίσουν ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος και ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος.

Την εκδήλωση θα συντονίσει και προλογίσει ο δημοσιογράφος Σωτήρης Κύρμπας.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ – ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΤΑΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΕΩΡΩΝ – ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr