Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: 55 έχουν ταυτοποιηθεί, μιας σορός στα αζήτητα, αγνοούνται δύο άτομα

0 869

Συνεχίζεται η διαδικασία ταυτοποίησης των σορών των θυμάτων του φρικτού σιδηροδρομικού δυστυχήματος με τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, με σκοπό η διαδικασία να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.

Συνολικά μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 55 σοροί. Οταν ολοκληρώνεται η ταυτοποίηση ενημερώνονται οι συγγενείς, η οποία καλούνται από την Αστυνομία να μεταβούν σε ξενοδοχείο της Λάρισας όπου και τους γίνεται η σχετική ενημέρωση. Ακολούθως εκδίδεται η ληξιαρχική πράξη θανάτου από το ληξιαρχείο Λαρίσης και η οικογένεια παραλαμβάνει το φέρετρο με τη σειρά για να πραγματοποιήσει την κηδεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά έχουν δώσει δείγματα 58 συγγενείς, από τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί 55 θύματα.

Ωστόσο, δύο συγγενείς δεν έχουν βρει τους ανθρώπους τους, θεωρούνται ακόμη αγνοούμενα. Συγκεκριμένα πρόκειται για δύο γυναίκες, θύματα της τραγωδίας από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. Αυτό συμβαίνει είτε γιατί είναι σε εξέλιξη η ταυτοποίηση ανθρωπίνων μελών για τις συγκεκριμένες σορούς, είτε γιατί έχουν εξαϋλωθεί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπάρχει και μια επιπλέον σορός η οποία είναι στα αζήτητα. Δεν έχει δηλωθεί δηλαδή ως αγνοούμενος, δεν έχει δώσει κάποιος συγγενής DNA για να προχωρήσουν σε ταυτοποίηση. Ενδεχομένως να πρόκειται για άτομο που είχε επιβιβαστεί στη διαδρομή και δεν είχε προλάβει να κόψει εισιτήριο.

Ενδεχομένως, με αυτά τα δεδομένα να διαφοροποιηθεί κατά μια σορό ο συνολικός αριθμός των νεκρών, ωστόσο, αυτό μένει να επιβεβαιωθεί με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ταυτοποίησης με DNA.

5 ταυτοποιήσεις σήμερα, νεκρών από τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη

Σήμερα έχουν γίνει συνολικά πέντε ταυτοποιήσεις νεκρών. Ανάμεσά του δύο εργαζόμενοι στο τρένο, ο ελεγκτής και η υπάλληλος του Κυλικείου, αλλά και τρεις φοιτητές, δύο αγόρια και ένα κορίτσι που πήγαιναν στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους στο ΑΠΘ μετά την ανάπαυλα του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας.

onlarissa.gr

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr