Στρατιώτες θα καλύπτουν κενές θέσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία της παραμεθορίου

Την πρόταση να αξιοποιούνται στα ακριτικά σχολεία με κενά εκπαιδευτικών οι στρατιώτες που υπηρετούν στην παραμεθόριο

0 214

Την πρόταση να αξιοποιούνται στα ακριτικά σχολεία με κενά εκπαιδευτικών οι στρατιώτες που υπηρετούν στην παραμεθόριο

Την πρόταση να αξιοποιούνται στα ακριτικά σχολεία με κενά εκπαιδευτικών οι στρατιώτες που υπηρετούν στην παραμεθόριο συζήτησαν ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», χθες, Δευτέρα, ο Πάνος Καμμένος υποδέχθηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας τον Αριστείδη Μπαλτά και συζήτησαν το συγκεκριμένο θέμα.

Αν και δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση για το θέμα της συνάντησης, πηγές των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανέφεραν στην εφημερίδα kontranews ότι οι δύο υπουργοί συζήτησαν την πρόταση απόφοιτοι παιδαγωγικών και καθηγητικών σχολών (π.χ., μαθηματικοί, φιλόλογοι κ.ά.), οι οποίοι υπηρετούν την στρατιωτική τους θητεία σε ακριτικές περιοχές, να μπορούν να διδάξουν σε κοντινά σχολεία όπου υπάρχουν κενά, λαμβάνοντας τη μοριοδότηση που προβλέπεται.

Η κάλυψη των κενών εκπαιδευτικών με το λιγότερο δυνατό κόστος είναι ο λόγος. Και αυτό, διότι η προσπάθεια κάλυψης των κενών θα είναι φέτος ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς το υπουργείο Παιδείας έχει κάνει συνολικά 4.000 προσλήψεις σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Όμως, εξ αυτών οι 1.500 θέσεις θα δοθούν στους διαθεσίμους καθηγητές και διοικητικούς υπαλλήλους, που θα επιστρέψουν στο πόστο τους.

Έτσι, απομένουν 2.500 θέσεις, με αποτέλεσμα να υπολογίζεται ότι τα κενά θα υπερβούν τα επίπεδα του Σεπτεμβρίου του 2014.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.