Στους 400 οι απεργοί πείνας στις φυλακές Τρικάλων

Η αποχή συσσιτίου που ξεκίνησε στις 7 Ιουλίου στις φυλακές Τρικάλων έχει κλιμακωθεί σε απεργία πείνας, στην οποία πλέον συμμετέχουν 400 κρατουμενοι. Διεκδικούν την ικανοποιήση βασικών αιτημάτων και ζητούν την κινητοποίηση του υπουργείου Διακαιοσύνης.

0 125

Η αποχή συσσιτίου που ξεκίνησε στις 7 Ιουλίου στις φυλακές Τρικάλων έχει κλιμακωθεί σε απεργία πείνας, στην οποία πλέον συμμετέχουν 400 κρατουμενοι. Διεκδικούν την ικανοποιήση βασικών αιτημάτων και ζητούν την κινητοποίηση του υπουργείου Διακαιοσύνης. Η αποχή συσσιτίου που ξεκίνησε στις 7 Ιουλίου στις φυλακές Τρικάλων έχει κλιμακωθεί σε απεργία πείνας, στην οποία πλέον συμμετέχουν 400 κρατουμενοι. Διεκδικούν την ικανοποιήση βασικών αιτημάτων και ζητούν την κινητοποίηση του υπουργείου Διακαιοσύνης.

Οι κρατούμενοι διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμα της πρόσβασης στο νερό, καθώς -όπως καταγγέλλουν- κόβεται συνεχώς, καθώς επίσης τα δικαιώματα της περίθαλψη, της άδειας και της υπό όρους απόλυσης.

Οι κρατούμενοι – απεργοί πείνας καλούν το υπουργείο Δικαιοσύνης να λάβει άμεσα τα απαραίτητα μέτρα για την ικανοποίηση των αιτημάτων αυτών, καθώς και την πολιτική απόφαση να εφαρμόσει τους νόμους που το ίδιο θέσπισε, αλλά καταπαντούνται από «τους κάθε λογής ευθυνόφοβους και συχνά μισάνθρωπους διευθυντές και “λειτουργούς”».

Newsroom ΔΟΛ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.