Στον Δήμαρχο Μετεώρων Λ. Αβραμόπουλο η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία Κεφάλα

0 128

Την Υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία Κεφάλα υποδέχτηκε σήμερα στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος. Στη διάρκεια της συνάντησης αναπτύχθηκαν θέματα κοινωνικής πολιτικής, σχετικά με τις αρμοδιότητες της κ. Κεφάλα, που αφορούν τον Δήμο Μετεώρων, καθώς και πιθανοί τρόποι για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Υπουργείου προς όφελος των πολιτών.

 

Ο κ. Αβραμόπουλος παρουσίασε τις μέχρι σήμερα πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής εστιάζοντας στην ίδρυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Φαρμακείου που ήδη έχει δρομολογηθεί. Ακόμη, ο Δήμαρχος Μετεώρων ζήτησε από την Υφυπουργό να εξεταστούν μέτρα για την περαιτέρω στήριξη των οικογενειών στα ορεινά χωριά του Δήμου μας προκειμένου να δοθούν κίνητρα στους νέους ανθρώπους ώστε να μην φεύγουν από τον τόπο τους. Ο Δήμαρχος Μετεώρων κ. Αβραμόπουλος κάλεσε την κα Κεφαλά στην επόμενη επίσκεψη στο Δήμο μας να επισκεφτούν από κοινού την Χρυσομηλιά το χωριό των πολυτέκνων. Από την πλευρά της η κα Κεφάλα σημείωσε ότι είναι προτεραιότητα για την κυβέρνησή να στηρίξει τις νέες οικογένειες και να ελαφρύνει το οικονομικό βάρος από την απόκτηση παιδιών. «Συνεχίζουμε την προσπάθεια σταθεροποίησης των γεννήσεων και αντιμετώπισης του δημογραφικού ζητήματος που ξεκίνησε από την προηγούμενη θητεία της η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το επίδομα γέννησης που αυξήθηκε, επιδόματα μητρότητας για αγρότισσες και αυτοαπασχολούμενες μητέρες, επιδοματική πολιτική πιο στοχευμένη στις οικογένειες με παιδιά, περισσότερα φορολογικά κίνητρα για τις οικογένειες οι οποίες έχουν παιδιά, προγράμματα που έχουν να κάνουν με τη στέγη, είναι μερικές από τις δράσεις που υλοποιούμε ήδη» σημείωσε μεταξύ άλλων η Υφυπουργός  Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Στη συνάντηση συμμετείχε ακόμη η Γενική Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Μάιρα Μυρογιάννη.

 

Ο Δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος μαζί με την Υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία Κεφάλα και την Γενική Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Μάιρα Μυρογιάννη επισκέφτηκαν την Οξύνεια Καλαμπάκας όπου παρακολούθησαν το πρότυπο πρόγραμμα για την εκπαίδευση πολιτών σε χωριά του ορεινού όγκου στην παροχή πρώτων βοηθειών, καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή που ξεκίνησε ο Δήμος Μετεώρων σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ. Ενώ είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν και κατοίκους του χωριού και να ακούσουν τα προβλήματά τους

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr