Στο Υπουργείο Εσωτερικών έγινε σύσκεψη για τις καταστροφές στο Νομό Τρικάλων

Στο υπουργείο Εσωτερικών έγινε σήμερα σύσκεψη για το θέμα των καταστροφών στο νομό Τρικάλων στην οποία συμμετείχαν

0 176

Στο υπουργείο Εσωτερικών έγινε σήμερα σύσκεψη για το θέμα των καταστροφών στο νομό Τρικάλων στην οποία συμμετείχαν

Στο υπουργείο Εσωτερικών έγινε σήμερα σύσκεψη για το θέμα των καταστροφών στο νομό Τρικάλων στην οποία συμμετείχαν οι κ.κ. Παπαδόπουλος, Δριτσέλη, Σιμορέλης και Σκρέκας, οι Δήμαρχοι Τρικκαίων, Καλαμπάκας, Πύλης και Φαρκαδόνας κ.κ. Παπαστεγίου, Σινάνης, Μαράβας και Μεριβάκης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Μιχαλάκης και ο Αντιδήμαρχος Καλαμπάκας κ. Ράντος.

Στην συνάντηση ο Υπουργός κ. Κουρουμπλής και ο υφυπουργός κ. Μπαλάφας ενημερώθηκαν σχετικά με τις καταστροφές στην περιοχή μας παίρνοντας και τους σχετικούς φακέλους με τους ανάλογους προϋπολογισμούς που χρειάζονται για την αποκατάσταση των ζημιών.

Τονίστηκε πως θα πρέπει να υποβληθούν κατά περίπτωση τα αιτήματα για αποζημιώσεις αναφορικά με οικοσκευές, καλλιέργειες, ζωικό κεφάλαιο, μηχανήματα, εγκαταστάσεις και κατοικιών και να προωθηθούν οι διαδικασίες ώστε να ανακουφιστούν με τις σχετικές αποζημιώσεις που προβλέπει ο νόμος οι πληγέντες.

Από πλευράς του ο υπουργός κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε να χορηγηθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους τέσσερις Δήμους και την Περιφερειακή Ενότητα για τις πρώτες παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία και στη συνέχεια αφού υπάρξει καταγραφή των ζημιών στους κατοίκους να γίνει αποζημίωση των  πληγέντων.

Το θετικό πάντως της συνάντησης είναι ότι πέραν των προαναφερθέντων συμφωνήθηκε να παγώσουν άμεσα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πληγέντων, κάτι που θα ανακουφίσει όσους έχουν υποχρεώσεις αυτή την περίοδο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.