Στο Ξενία Καλαμπάκας Γάλλοι φοιτητές της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Παρισίου

1 894

Το ενδιαφέρον της Αρχιτεκτονικής Σχολής Paris-Malaquais  (ΕΝSAPM) του Παρισιού προσέλκυσε το Ξενία Καλαμπάκας. Είκοσι Γάλλοι μεταπτυχιακοί φοιτητές της Αρχιτεκτονικής Σχολής με επικεφαλής την αρχιτέκτονα μηχανικό και αναπληρώτρια καθηγήτρια στη Σχολή του Παρισιού Δήμητρα Κανελλοπούλου επισκέφθηκαν την Καλαμπάκα και είχαν το πρωί της Τρίτης συνάντηση με τον Δήμαρχο Μετεώρων Λευτέρη Αβραμόπουλο. Η επίσκεψη των φοιτητών πραγματοποιείται στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού μαθήματος αρχιτεκτονικού και πολεοδομικού σχεδιασµού µε τίτλο «Ξενοδοχεία «Ξενία», Τουρισμός και επανάχρηση στον 21ο αιώνα», με σκοπό οι φοιτητές ENSAPM να δουλέψουν μια πρόταση σεναρίων αξιοποίησης και επανάχρησης του χώρου του Ξενοδοχείου Ξενία Καλαμπάκας. 

 

«Σήμερα μαζί με τον Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Νίκο Λύχο είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με Γάλλους μεταπτυχιακούς φοιτητές που ενδιαφέρονται να δουλέψουν πάνω σε σενάρια για την αξιοποίηση του Ξενοδοχείου «Ξενία» Καλαμπάκας. Εμείς ως Δήμος Μετεώρων απαντήσαμε θετικά  στην αίτηση της Ελληνίδας υπεύθυνης αναπληρώτριας καθηγήτριας στη Σχολή του Παρισιού κ. Δήμητρας Κανελλοπούλου προκειμένου μαζί με τους φοιτητές της να επισκεφτούν την περιοχή μας. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας, γιατί πιστεύουμε, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των Καλαμπακιωτών, ότι ήρθε η ώρα της αξιοποίησης ενός σημαντικού περιουσιακού στοιχείου του Δήμου μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με του Γάλλους φοιτητές.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
  1. ΟΧΙάς λέει

    “Η επίσκεψη των φοιτητών πραγματοποιείται στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού μαθήματος αρχιτεκτονικού και πολεοδομικού σχεδιασμού µε τίτλο «Ξενοδοχεία «Ξενία», ”
    Ήρθαν όπως εκατοντάδες άλλοι Έλληνες και ξένοι φοιτητές για μεταπτυχιακή εργασία, η διαφορά είναι ότι ο δήμαρχος το έκανε σημαία…….

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr