Στο Ρίζωμα ο 3ος αγώνας TRIAL την Κυριακή 14 Οκτωβρίου

0 1,028

Στα Τρίκαλα 14 /10 /2018 και ώρα 10.00 θα μεταφερθεί ο 3os αγώνας του πανελλήνιου πρωταθλήματος TRIAL ( το trial είναι ένας αγώνας με μοτοσυκλέτες η λεγόμενες χωρίς σέλα που οι οδηγοί τους βασίζονται στην ισορροπία και στην ικανότητα να κάνουν τη μοτοσυκλέτα να αψηφεί την βαρύτητα υπερπηδώντας διάφορα εμπόδια) .

Στην Ελλάδα άρχισε να καλλιεργείται στις αρχές-μέσα της δεκαετίας του ’70 με τον πρώτο επίσημο αγώνα να διεξάγεται γύρω στο 1977, στον Μαραθώνα, δίπλα στην, γνωστή τότε, πίστα Motocross. Χαρακτηριστικό των πρώτων αγώνων, τόσο διεθνώς όσο και στην Ελλάδα το γεγονός ότι η χρήση κράνους δεν ήταν υποχρεωτική.

Στις αρχές και σε όλη την δεκαετία του ’80, το ελληνικό Trial γνώρισε μεγάλες δόξες με πολλές συμμετοχές, μεγάλους χορηγούς αλλά από τα τέλη του ’90 ήρθε η κάμψη, το ελληνικό Trial πέρασε ακόμα και στην απραξία για να ξαναξεκινήσει το 2013.

Στους αγώνες Trial, ο αθλητής (ή η αθλήτρια, από το 2000 διοργανώνεται και Παγκ. Πρωτάθλημα Trial γυναικών !) πρέπει να διατρέξει 2-4 φορές μια διαδρομή 2 χλμ. περίπου, διαδρομή η οποία περιέχει 6-8 ειδικές διαδρομές. Στις ειδικές διαδρομές, ο αθλητής πρέπει να ακολουθήσει την οριοθετημένη διαδρομή χωρίς να υπερβεί στο παραμικρό τα όριά της χωρίς να σταματήσει για μεγάλο διάστημα, χωρίς να πατήσει το πόδι του στο έδαφος και φυσικά χωρίς να πέσει.

ΠΑΝΕΛΛΉΝΙΟ ΠΡΩΤΆΘΛΗΜΑ TRIAL ΤΡΙΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΟ ΡΊΖΩΜΑ ΤΡΙΚΆΛΩΝ ΚΥΡΙΑΚΉ 14/10/2018 ΚΑΙ ΏΡΑ 10.00.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΉ ΣΤΟΝ ΊΔΙΟ ΧΏΡΟ TEST RIDE ΣΕ ΌΛΑ ΤΑ ΧΩΜΆΤΙΝΑ ΜΟΝΤΈΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΤΜ ΚΑΙ YAMAHA

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.