Στο Ράδιο Σταγών μίλησε η Παναγιώτα Δριτσέλη για ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας

Στα ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας αναφέρθηκε η Παναγιώτα Δριτσέλη,

0 679

Στα ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας αναφέρθηκε η Παναγιώτα Δριτσέλη,

Στα ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας αναφέρθηκε η Παναγιώτα Δριτσέλη,στην παρέμβασή της στην εκπομπή “Εδώ Καλαμπάκα” του Βαγγέλη Γκιάτα.

Συγκεκριμένα, όπως σημείωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η διανομή κοινωνικού μερίσματος ύψους ρεκόρ 1,4 δις σηματοδοτεί την αλλαγή σελίδας στην ελληνική οικονομία, η οποία συνεχίζει να υπεραποδίδει.

Το κοινωνικό μέρισμα φέτος θα διατεθεί με εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια σε άνω των τριών εκατομμυρίων δικαιούχους, ενώ θα επιστραφούν οι παράνομες παρακρατήσεις, προ του 2016, στις εισφορές υγείας στους συνταξιούχους και ταυτόχρονα θα καλυφθεί και το κόστος των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας των λογαριασμών της ΔΕΗ, ώστε να μην υπάρξει καμία αύξηση στο ρεύμα.

Σε σχέση με την πρόσφατη νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης για το υπαίθριο εμπόριο, η Παναγιώτα Δριτσέλη σημείωσε ότι με το νέο πλαίσιο ενισχύεται η κουλτούρα ισοδίκαιου εμπορίου με κοινωνική ανταποδοτικότητα, ενώ στηρίζονται οι μικροί παραγωγοί και ενισχύεται η διασύνδεση των διατροφικών συνηθειών των πολιτών με την τοπική γαστρονομία.

Σημεία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος στο νομοσχέδιο αποτελούν επίσης η θεσμοθέτηση των αγορών χωρίς μεσάζοντες και η δυνατότητα ένταξης της καλλιτεχνικής δημιουργίας, της χειροτεχνίας και της οικοτεχνίας στο υπαίθριο εμπόριο.

Τέλος, σε σχέση με το ζήτημα του Ξενία της Καλαμπάκας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο παράθυρο ευκαιρίας που ανοίγεται για την ανακαίνιση και την χρήση του για κοινωνικούς, αλλά και για οικονομικούς σκοπούς.

Συγκεκριμένα, όπως προβλέπεται στη δράση “Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας”, του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, είναι δυνατή η χρηματοδότηση μέχρι 2,5 εκατομμυρίων ευρώ στο Δήμο Καλαμπάκας για την πλήρη ανακαίνιση και επαναλειτουργία του Ξενία, ως δομής κοινής ωφέλειας, ενώ δεν αποκλείονται και κάποιες ήπιες εμπορικές δραστηριότητες, με στόχο την κάλυψη των λειτουργικών του εξόδων, εφόσον όμως κατατεθεί συγκεκριμένο πλαίσιο δράσης από τον Δήμο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.