Στο ΜΩΒ ο αέρας της Καλαμπάκας – Ανησυχητικές οι ενδείξεις για την ατμόσφαιρα

0 4.046

Στην δημοσιότητα έδωσε σήμερα ο Δήμος Μετεώρων τους μετρητές που υπάρχουν σε Καλαμπάκα, Καστράκι και Βασιλική, οι οποίοι μετρούν την  ατμοσφαιρική ρύπανση, την θερμοκρασία, την υγρασία και την ατμοσφαιρική πίεση.

Όπως είδαμε οι μετρήσεις τεσσάρων μετρητών που είναι τοποθετημένοι στην Καλαμπάκα, οι τρεις είναι στα κόκκινα… και ο ένα στο μωβ που σημαίνει πως η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι πολύ μεγάλη και συγκεκριμένα από την αιθαλομίχλη.

Ο μετρητής του Καστρακίου είναι στο κόκκινο και της Βασιλικής στο πορτοκαλί.

Όσον αφορά την ατμοσφαιρική ρύπανση της Καλαμπάκας, κάποιος μπορεί να το καταλάβει, κάνοντας μια βόλτα προς την περιοχή του Σοπωτού τις βραδινές ώρες που η αιθαλομίχλη είναι έντονη.

Δείτε ΕΔΩ σχετικά

Οι πολίτες μπορούν δωρεάν να κατεβάσουν την εφαρμογή σε IOS και ANDROID ή απλά να επισκεφτούν τον χάρτη της ιστοσελίδας www.airly.gr να επιλέγουν τα σημεία που τους ενδιαφέρουν και να ενεργοποιούν τις ειδοποιήσεις.  Οι σένσορες με την αλλαγή χρωματισμού στο led φωτισμό τους ειδοποιούν και χωρίς την χρήση τεχνητών μέσων.

Η εφαρμογή κάθε φορά που η ατμόσφαιρα δεν θα είναι ιδανική (αιθαλομίχλη από τζάκια, καπνός από φωτιά κλπ) θα προειδοποιεί ώστε οι πολίτες και ειδικά οι ευπαθείς ομάδες να λαμβάνουν τα μέτρα τους περιορίζοντας την έκθεσή τους.

Αντίστοιχα όταν οι συνθήκες είναι ιδανικές θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις παρότρυνσης για σωματική άσκηση.

Η πλατφόρμα Airly μετρά σε πραγματικό χρόνο τα μικροσωματίδια PM1, PM2.5, PM10 την υγρασία θερμοκρασία, ατμοσφαιρική πίεση και με την τεχνητή νοημοσύνη κάνει πρόβλεψη των συνθηκών για τις επόμενες 24 ώρες.

Πιστοποίηση σύμφωνα με την EU Directive 2018/50/EC

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή στο κινητό

Android https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.airly.android

iPhone https://itunes.apple.com/us/app/airly/id1283400152

Και από υπολογιστή

https://airly.eu/map/en/

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.