Στο Λος Άντζελες ο Τρικαλινός μουσικός Μίλτος Κρανιάς

Το περασμένο τριήμερο 16 με 18 Σεπτεμβρίου μετά από πρόσκληση, ο Μίλτος Κρανιάς, βρέθηκε για δεύτερη φορά μέσα στο 2011, στην Πασαντένα του Λος Άντζελες. Την πρώτη φορά ήταν το Φεβρουάριο με την αποστολή του καθηγητού Πανεπιστημίου κου Γιάννη Δήμα

0 41

Το περασμένο τριήμερο 16 με 18 Σεπτεμβρίου μετά από πρόσκληση, ο Μίλτος Κρανιάς, βρέθηκε για δεύτερη φορά μέσα στο 2011, στην Πασαντένα του Λος Άντζελες. Την πρώτη φορά ήταν το Φεβρουάριο με την αποστολή του καθηγητού Πανεπιστημίου κου Γιάννη Δήμα

miltos_kranias2Το περασμένο τριήμερο 16 με 18 Σεπτεμβρίου μετά από πρόσκληση, ο Μίλτος Κρανιάς, βρέθηκε για δεύτερη φορά μέσα στο 2011, στην Πασαντένα του Λος Άντζελες. Την πρώτη φορά ήταν το Φεβρουάριο με την αποστολή του καθηγητού Πανεπιστημίου κου Γιάννη Δήμα με την χορευτική ομάδα του Αγ. Αντωνίου στην Πασαντένα όπου διακρίθηκε με χρυσό και αργυρό μετάλλιο.

 

Η ιστορία συνεχίζεται με επιτυχία και αυτή τη φορά μιας και ο Τρικαλινός καλλιτέχνης ενθουσίασε το κοινό, του Pasadena Greekfest ( 53 χρόνια Ελληνικό φεστιβάλ ) στο Santa Anita park ( ένας από τους μεγαλύτερους Ιπποδρόμους της Αμερικής ) με τραγούδια Τσιτσάνη, Καλδάρα, Σαμολαδά, Βίρβου και άλλων Ελλήνων δημιουργών.

Για πρώτη φορά στα 53 χρόνια ύπαρξης του Greekfest του Αγ. Αντωνίου προσκλήθηκε μουσικός από την Ελλάδα χωρίς να είναι μόνιμος κάτοικος Αμερικής και μάλιστα με διάθεση για νέα πρόσκληση του 2012 με μεγαλύτερη μουσική παρέα από τα Τρίκαλα.

Η προσέλευση του κόσμου, Ελλήνων, Αμερικανών και όχι μόνο, κόντεψε τις 17.000 για το τριήμερο, ενώ ο χορός είχε τον πρώτο λόγο.

Οι εκδηλώσεις αυτές γίνονται αφενός για να κρατήσουν σε επαφή τους Έλληνες μεταξύ τους, με τη βοήθεια της εκκλησίας και αφετέρου οι ενορίτες να βοηθήσουν την εκκλησία να κρατηθεί οικονομικά μιας και η εκεί Πολιτεία δεν έχει λόγω να στηρίξει. Έτσι λοιπόν κατασκευάζονται από τους ίδιους διάφορα παραδοσιακά Ελληνικά εδέσματα – γλυκίσματα – ροφήματα όπως σουβλάκι, γύρος, μουσακάς, παστίτσιο, μπακλαβάς, λουκουμάδες, κουλούρια, καφές, τσίπουρο, κρασί και άλλα.

Στη συνέχεια τα πουλάνε έτσι ώστε να εξοικονομήσουν χρήματα για την καλή λειτουργία και αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων της κάθε Ενορίας.

Η προσπάθειά τους αυτή ανταμείφθηκε για ακόμη μία φορά και ενώ το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους συγχαρούμε, τους ευχόμαστε ολόψυχα και του χρόνου με υγεία.

Μ.Θ.Κ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.