Στο ΕΣΠΑ η προμήθεια εξοπλισμού 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας και Τ.Ε 1ου Γυμνασίου Καλαμπάκας

Την ένταξη ενός νέου έργου στο ΕΣΠΑ / Θεσσαλία που θα συμβάλλει στην βελτίωση των υποδομών στον τομέα της εκπαίδευσης αποφάσισε σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

0 205

Την ένταξη ενός νέου έργου στο ΕΣΠΑ / Θεσσαλία που θα συμβάλλει στην βελτίωση των υποδομών στον τομέα της εκπαίδευσης αποφάσισε σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Την ένταξη ενός νέου έργου στο ΕΣΠΑ / Θεσσαλία που θα συμβάλλει στην βελτίωση των υποδομών στον τομέα της εκπαίδευσης αποφάσισε σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Συγκεκριμένα, εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα ζωής στη Θεσσαλία», το έργο με τίτλο: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ 1ου ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ & Τ.Ε. 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ», προϋπολογισμού 20.518,86 ευρώ. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

 

Στόχος του έργου είναι να καλυφθούν τα παραπάνω σχολεία του Δήμου Καλαμπάκας με τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να λειτουργήσουν σωστά και να εκπληρώσουν το βασικό τους στόχο που είναι να συμπεριλάβουν και να επανεντάξουν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στο εκπαιδευτικό σύστημα, μία υποχρέωση που προωθείται από το Σύνταγμα.

Ο εξοπλισμός αφορά πλήθος ειδών που προορίζονται για τον εξοπλισμό ειδικών εργαστηρίων, την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών αλλά και την ενδυνάμωση, φυσική και πνευματική, της αυτονομίας του κάθε ατόμου και περιλαμβάνει:

– Υπολογιστές – συσκευές ήχου και εικόνας

– Διαδραστικούς Πίνακες

– Έπιπλα

– Εξοπλισμό γυμναστικής, αθλοπαιδιών και ψυχοκινητικής αγωγής

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Αναμφίβολα τα Ειδικά Σχολεία επιτελούν ένα ξεχωριστό ρόλο προωθώντας την αυτοεκτίμηση, την ένταξη και την αυτονομία παιδιών με ειδικές ικανότητες. Ως Αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας, έχουμε σαν στόχο να ενισχύσουμε με τα έργα αυτά τα Ειδικά Σχολεία, που έχουν σαν σκοπό τους την ένταξη-ενσωμάτωση των παιδιών στο κοινωνικό γίγνεσθαι, καθώς και την αφύπνιση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών, προς την κατεύθυνση αυτή. Η κοινωνία οφείλει να αναγνωρίζει την ιδιαιτερότητα και την διαφορετικότητά τους, να τα αγκαλιάζει και να τα στηρίζει, έτσι ώστε να μην παρατηρούνται φαινόμενα κοινωνικού ρατσισμού και αποκλεισμού».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.