Στο ΑΝΑΝΤΙ η πρώτη εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την «υποστήριξη» των ευρωεκλογών

0 330

Περίπου πέντε μήνες απομένουν μέχρι τις ευρωεκλογές, οπότε χιλιάδες ευρωπαίοι πολίτες θα κληθούν να προσέλθουν στις κάλπες.

Για αυτό το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δημιούργησε την πλατφόρμα «αυτήτηφοράψηφίζω.eu με σκοπό να ενημερώσει το κοινό για τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να αγνοήσουν τις συγκεκριμένες εκλογές, αλλά να πείσουν και τους γύρω τους να ψηφίσουν και αυτοί.

Πρόκειται για μια θεσμική, μη κομματική επικοινωνιακή δράση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανεξάρτητη από κάθε πολιτική ομάδα και ιδεολογία, με στόχο την προώθηση της δημοκρατικής συμμετοχής στις ευρωεκλογές. «Δεν αρκεί να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον: αυτή τη φορά ο καθένας μας χρειάζεται να αναλάβει την ευθύνη και να επιλέξει το μέλλον του» αναφέρουν.

Για το σκοπό αυτό η πρώτη δράση διοργανώθηκε από την Π.Ε στο ξενοδοχείο Ανάντι όπου στην κατάμεστη αίθουσα, αυτοδιοικητικοί και απλοί πολίτες άκουσαν από το πάνελ των ομιλητών τον σκοπό της εκδήλωσης. Με ομιλητές τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό,και τους ευρωβουλευτές Σοφία Σακοράφα και Γιώργιο Κύρτσο που βρέθηκαν καλεσμένοι στο πάνελ μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη τουρισμού Γιάννη Μπουτίνα ….

Συντονιστής ο Δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος ενώ πέρα από το καλωσόρισμα  ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης κατέθεσε τις απόψεις του για το σημαντικό αυτό θέμα …

Από την έναρξη της καμπάνιας μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Δεκέμβρη 99.359 άτομα δεσμεύτηκαν να ψηφίσουν στις εκλογές του Μαΐου. Τα νούμερα μπορεί να μην είναι ενθαρρυντικά και να έχουν μεγάλη απόκλιση από το σύνολο των ψηφοφόρων που συμμετέχουν στις ευρωεκλογές, πάντως σημειώνεται μηνιαία αύξηση της τάξεως του 15,5% καθώς τον περασμένο μήνα ο αριθμός ήταν 86.081.

Οι περισσότεροι υποστηρικτές της καμπάνιας προέρχονται από τη Γερμανία (12.762 άτομα), την Ιταλία (11.362), τη Σλοβενία (9.901), την Ισπανία (9.464) και τη Γαλλία (6.896), ενώ οι γλώσσες που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ποσοστό προτίμησης είναι τα αγγλικά (14.571 άτομα), τα γερμανικά (12.027), τα ιταλικά (10.700), τα σλοβενικά (9.654), τα ισπανικά (8.933) και τα γαλλικά (7.566).

Μέχρι στιγμής, η χώρα μας βρίσκεται στην 11η θέση, με βάση την προτιμώμενη γλώσσα, ενώ στο ελληνικό website έχουν εγγραφεί 2.752 άτομα, εκ των οποίων οι 330 έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να βοηθήσουν είτε σε online είτε και σε offline δράσεις. Το ποσοστό αναλογεί σε 12% επί του συνόλου των εγγεγραμμένων, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην ΕΕ είναι 8,5%, καθώς μόνο 8.455 από τους συνολικούς υποστηρικτές δήλωσαν ότι θέλουν να γίνουν εθελοντές.

Οσον αφορά τα θέματα που απασχολούν και ενδιαφέρουν τους ευρωπαίους πολίτες, 32.402 συμμετέχοντες συμπλήρωσαν στην ειδική ενότητα τα ενδιαφέροντά τους, τα οποία είναι: «Το μέλλον μας στην ΕΕ», «τα δικαιώματά μας στην ΕΕ» και «ο πλανήτης μας». Οι έλληνες συμμετέχοντες απάντησαν επίσης ότι τους απασχολεί «το μέλλον μας στην ΕΕ» και «τα δικαιώματά μας» αλλά τους ενδιαφέρουν και «οι ευκαιρίες για τους νέους».

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.