Στις εορταστικές εκδηλώσεις της Ι.Μ Αγίων Θεοδώρων ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014 και ώρα 5:00 μ.μ.

0 325

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014 και ώρα 5:00 μ.μ.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014 και ώρα 5:00 μ.μ. θα χοροστατήσει κατά τον πανηγυρικό Εσπερινό των Αγίων Θεοδώρων στην ομώνυμη εορτάζουσα Ι. Μονή όπου θα ψάλει και την Α΄ Στάση των Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο.
Το Σάββατο το πρωΐ 8 του μηνός θα λειτουργήσει και το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα χοροστατήσει και ομιλήσει στην ίδια Ι. Μονή.
Την Κυριακή 9 του μηνός, της Ορθοδοξίας, θα λειτουργήσει στον Ι. Μητροπ. Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας. Το απόγευμα και ώρα 6:30 μ.μ. θα χοροστατήσει κατά τον Β΄ Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ι. Ναό Οσίων Μετεωριτών Πατέρων Καλαμπάκας.

ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΜΑΣ

Ιεροκήρυκες της Ι. Μητροπόλεώς μας την Κυριακή θα λειτουργήσουν και ομιλήσουν ως εξής:
Ο Καθηγούμενος Αρχιμ. Δομέτιος Ντελλής στην Ι. Μονή Αγίας Τριάδος και το απόγευμα κατά τον Εσπερινό στην Ι. Μονή Αγίων Θεοδώρων. Ο Καθηγούμενος Αρχιμ. Νήφων Καψάλης στην Ι. Μονή Μεγ. Μετεώρου. Ο Αρχιμ. Μακάριος Ιακωβάκης στην Ι. Μονή Σιαμάδων. Ο Αρχιμ. Βενέδικτος Ζαχαράκης το Σάββατο το πρωΐ στην Ι. Μονή Αγίων Θεοδώρων. Ο Αρχιμ. Δωρόθεος Τζεβελέκος το πρωΐ της Κυριακής στην Ι. Μονή Αγίων Θεοδώρων και το απόγευμα κατά τον Β΄ Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ι. Ναό Οσίων Μετεωριτών Πατέρων Καλαμπάκας. Ο Αρχιμ. Βαρλαάμ Νιαβής στην Ι. Μονή Βαρλαάμ.

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ

Κατά την έναρξη της Αγίας & Μεγάλης Τεσσαρακοστής τελούνται εις όλους στους Ενοριακούς Ι. Ναούς η Ακολουθία του Μεγ. Αποδείπνου, αντι Εσπερινού, και η Προηγιασμένη Θεια Λειτουργία ανάλογα με το πρόγραμμα του κάθε Ι. Ναού, είτε Εσπερινή είτε Πρωϊνή.
Επίσης κάθε Παρασκευή απόγευμα τελούνται οι Χαιρετισμοί στην Υπεραγία Θεοτόκο.
Τις πέντε Κυριακές της περιόδου γίνεται ο Κατανυκτικός Εσπερινός.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.