Στις εκδηλώσεις της εορτής της σύναξης των Αγίων Τρίκκης και Σταγών ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων

0 1.206

Κορυφώθηκε σήμερα η εορτή της σύναξης των Αγίων Τρίκκης και Σταγών, με τον Όρθρο και την Αρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Πλήθος πιστών βρέθηκαν στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου. Στην Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλινίκος και συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σταγών και Μετέωρων κ. Θεόκλητος και Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος.

Ενώ κατά τον Όρθρο ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος χειροτόνησε σε υποδιάκονο τον Μοναχό Ελισαίο. Ενώ πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος χειροτόνησε τον μοναχό Ελισαίο σε διάκονο. Ενώ πατρικές συμβουλές προς τον νέο διάκανο, που προέρχεται από το «τρικαλινό» μοναστήρι Σίμωνα Πέτρας στο Άγιο Όρος απεύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος.

Τέλος ο Δεσπότης των Τρικάλων ευχαρίστησε τους Άγιους Σταγών και Άρτης που βρέθηκαν στην μεγάλη γιορτή της τοπικής εκκλησίας. Ενώ εξήγησε ότι οι περισσότεροι Άγιοι πέρασαν και από τον Δεσποτικό Θρόνο, τόσο ως Μητροπολίτες Τρίκκης και Σταγών, όσο Σταγών και Μετεώρων, αλλά και Λαρίσης και Τυρνάβου και αποτελούν παραδείγματα ζωής και αγάπης για όλους.

Προς το τέλος ο νέος διάκονος π. Ελισαίος δέχτηκε τις ευχές των πιστών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr