Στηρίζει την παράδοση ο Μορφωτικός Σύλλογος Απανταχού Κρυοβρυσιωτών

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων για δεύτερη χρονιά είπανε τα μέλη και το Δ.Σ. του συλλόγου σε όλο το χωριό όπως και στα Χάνια και στα Καλύβια.

0 135

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων για δεύτερη χρονιά είπανε τα μέλη και το Δ.Σ. του συλλόγου σε όλο το χωριό όπως και στα Χάνια και στα Καλύβια.

 

Την παράδοση και το έργο που ξεκίνησαν, στηρίζουν τα μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου Απανταχού Κρυοβρυσιωτών “Άγιος Μηνάς”.

Συγκεκριμένα, για δεύτερη χρονιά τα μέλη και το Δ.Σ. του συλλόγου έψαλαν τα κάλαντα σε όλο το χωριό όπως και στα Χάνια και στα Καλύβια.

Τα τζάκια και οι σόμπες καίγανε στα σπίτια και οι καπνοί που βγαίνανε από τις καμινάδες ενημερώνανε τα μέλη του συλλόγου τη προσμονή του κόσμου για το άκουσμα του χαρμόσυνου γεγονότος “Τη γέννηση του Θείου Βρέφους”.

Παρόλο το τσουχτερό κρύο και την υγρασία της βραδιάς κατάλληλα ντυμένοι όλοι τους περπατήσανε όλο το χωριό σε κάθε γωνιά για να πούνε τα κάλαντα στο κόσμο που τους περίμενε από τις δώδεκα η ώρα το βράδυ. Χτυπώντας τη καμπάνα όπως ορίζει το έθιμο του χωριού και ξεκινώντας από το πρώτο σπίτι που βρίσκεται δίπλα στην εκκλησιά καταλήξανε στο τελευταίο σπίτι στα Καλύβια στις 4 η ώρα το πρωί. Ελπίζουμε του χρόνου να είναι περισσότερος ο κόσμος και να δώσουμε χαρά σε όλους τους κατοίκους του χωριού.

Ευτυχισμένος ο νέος Χρόνος με υγεία, αγάπη και γαλήνη στις ψυχές όλων των ανθρώπων.

Το Δ.Σ. υπόσχεται να κρατήσει ζωντανές τις παραδόσεις και τα έθιμα για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.