Στήριξη των αστυνομικών ζητά o Χατζηγάκης

0 270

Με παρέμβαση, μέσω επιστολής που θα στείλει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Μικέλης Χατζηγάκης ζητά την επίλυση βασικών προβλημάτων του κλάδου των αστυνομικών.

Η ασφάλεια των πολιτών, δηλώνει ο Χατζηγάκης, «είναι συστατικό στοιχείο της Δημοκρατίας μας και πρέπει να στηριχτεί. Η Ελληνική αστυνομία αποτελείται από παιδιά όχι προνομιούχων οικογενειών τα οποία προσπαθούν να φέρουν σε πέρας μια δύσκολη αποστολή με όλο και λιγότερα μέσα».

Οι Έλληνες αστυνομικοί όχι μόνο διατρέχουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα σε σχέση με το παρελθόν (π.χ. αυξημένη εγκληματικότητα, πιθανή αναζωπύρωση τρομοκρατίας λόγω Κουφοντίνα, κτλ) αλλά και εκτίθενται σε άλλους κινδύνους, όπως ο κορονοϊός, χωρίς να τους παρέχονται επαρκώς τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Χατζηγάκης ζητάει να αναγνωριστεί το επάγγελμα του αστυνομικού στα βαρέα και ανθυγιεινά στην βάση του αιτήματος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) και να υπάρξει αποζημίωση των οδοιπορικών εξόδων βάσει των διατάξεων του Ν. 4336/2015 όπως, επίσης, και να αυξηθεί το επίδομα όσων αστυνομικών υπηρετούν κοντά στα σύνορα.

Συγχρόνως, στην επιστολή του θα ζητήσει να αυξηθεί το πλαφόν της νυχτερινής απασχόλησης από 48 σε 64 ώρες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.