Στην τιμητική εκδήλωση στην Κρανιά για τον Κώστα Βίρβο ο Χρίστος Λιάπης

Στην τιμητική εκδήλωση για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την απώλεια του Κώστα Βίρβου, στην Κρανιά Ασπροποτάμου,

0 312

Στην τιμητική εκδήλωση για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την απώλεια του Κώστα Βίρβου, στην Κρανιά Ασπροποτάμου,

Στην τιμητική εκδήλωση για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την απώλεια του Κώστα Βίρβου, στην Κρανιά Ασπροποτάμου,  του Δήμου Καλαμπάκας, τόπο καταγωγής του μεγάλου στιχουργού, βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής 7 Αυγούστου, ο Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρίστος Χ. Λιάπης, ο οποίος δήλωσε σχετικά: “Ήταν μια ιδιαίτερη βραδιά τιμής και μνήμης, αφιερωμένη στην ξεχωριστή αυτή μορφή που έδωσε τα λόγια για να πατήσουν πάνω τους οι φωνές και οι μουσικές των λαϊκών τραγουδιών που αγαπήσαμε.

Για να τραγουδηθεί ο πόθος για τη λευτεριά, ο έρωτας, ο πόνος της μετανάστευσης ή της κοινωνικής αδικίας. Η αφιέρωση μίας από τις αίθουσες του
Λαογραφικού Μουσείου Κρανιάς στον Κώστα Βίρβο αποτυπώνει διαχρονικούς συμβολισμούς, καθώς πρόκειται για τον χώρο του παλιού σχολείου, όπου ο μεγάλος αυτός δημιουργός έγραψε, μαθητής ον, το πρώτο του στιχούργημα, φανερώνοντας το ταλέντο του. Λαογραφική κληρονομιά, απαράμιλλη φυσική ομορφιά που εμπνέει και κινητοποιεί τη δημιουργική ποιότητα ανθρώπων, όπως ο άνθρωπος και ο στιχουργός Κώστας Βιρβός, αρμονικά συνταιριασμένες και συνδυασμένες με τον αστικό πολιτισμό και την ευγένεια που μας έρχεται από τις παλιές εποχές των Τρικάλων.”

Στις φωτογραφίες, Με τη σύζυγο του μεγάλου δημιουργού Κώστα Βίρβου, Καίτη Βίρβου, με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Μιχαλάκη και με τον Αντιδήμαρχο Καλαμπάκας κ. Βουρλίτση.

liapis v dfIMG 4087

IMG 4100

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.