Στην κορυφή Σκούρτζια με την Ο.Λ. Καλαμπάκας

Μια ξεχωριστή εμπειρία βιώσαμε μέλη και φίλοι της Ο.Λ.Κ. την περασμένη Κυριακή 7 Μαΐου.

0 168

Μια ξεχωριστή εμπειρία βιώσαμε μέλη και φίλοι της Ο.Λ.Κ. την περασμένη Κυριακή 7 Μαΐου.

Μια ξεχωριστή εμπειρία βιώσαμε μέλη και φίλοι της Ο.Λ.Κ. την περασμένη Κυριακή 7 Μαΐου.  Επισκεφτήκαμε το χωριό Δοτσικό Γρεβενών, ιδιαίτερη πατρίδα πολλών κατοίκων της Καλαμπάκας, όπως και του κ. Τάκη Ζήνδρου στον οποίο οφείλουμε
μεταξύ άλλων, και την άψογη διοργάνωση της εξόρμησης.

Ξεκινήσαμε χαράματα, ώστε να βρεθούμε νωρίς στο Δοτσικό. Λίγο πριν φτάσουμε στο χωριό, μια αρκούδα διέσχισε τρέχοντας το δρόμο-ενθουσιάζοντας τουςτυχερούς που την είδαν- και χάθηκε στο δάσος.

Οι δύο συνορειβάτες μας, Ζήνδρος Τάκης και Γκόβαρης Κώστας, μας υποδέχτηκαν στην είσοδο του χωριού και ξεκινήσαμε όλοι μαζί μια πορεία διάρκειας 6,5 ωρών. Περάσαμε από την «καμπάνα», ένα σχηματισμό κλαδιών που κρέμονται από ένα πεύκο.

Συνεχίσαμε ανηφορίζοντας με ξεναγούς τους Τάκη και Πέπη Καρπούζα.

Είδαμε τα μικρά Μετέωρα, την περιοχή Κιάφα και όσο ανεβαίναμε προς την κορυφή, ο δυνατός αέρας δυσκόλευε τα βήματά μας. Απολαύσαμε λιβάδια ολάνθιστα και κορυφές, άλλες με λίγο χιόνι, όπως ο Σμόλικας, και άλλες χωρίς.

Ξεκουραστήκαμε στην κορυφή και επιστρέψαμε από την περιοχή Μελίσσι στο σπίτι του κ. Ζήνδρου, όπου μας υποδέχτηκαν και μας περιποιήθηκαν με ιδιαίτερη φροντίδα ο ίδιος, καθώς και η σύζυγός του, Φωτεινή. Η από καρδιάς φιλοξενία που μας προσέφεραν θα μας μείνει αξέχαστη.

Επισκεφτήκαμε το χωριό με το περίφημο πέτρινο γεφύρι και συνεχίσαμε για τη Σαμαρίνα όπου θαυμάσαμε την εκκλησία της Μεγάλης Παναγίας με τις υπέροχες τοιχογραφίες και το πεύκο που ρίζωσε στη στέγη του ιερού.

Επιστρέψαμε κουρασμένοι, αλλά ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την υπέροχη μέρα που ζήσαμε.

Για την Ο.Λ.Κ., Νάτση Ευφροσύνη

olk P5070247olk P5070269olk P5070275olk P5070284

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.