Στην εκπομπή του Πάνου Παναγιωτόπουλου ο Χρίστος Λιάπης

Στην τηλεοπτική εκπομπή “Χώρα εν καμίνω”, του Πάνου Παναγιωτόπουλου στο Kontra Channel,

0 149

Στην τηλεοπτική εκπομπή “Χώρα εν καμίνω”, του Πάνου Παναγιωτόπουλου στο Kontra Channel,

Στην τηλεοπτική εκπομπή “Χώρα εν καμίνω”, του Πάνου Παναγιωτόπουλου στο Kontra Channel,  εμφανίστηκε ο Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρίστος Χ. Λιάπης, Σχολιάζοντας την πολιτική επικαιρότητα, με έμφαση στο “μνημείο της ΕΡΤ”, τις δηλώσεις Πολλάκη για τη δικαιοσύνη, τις πυρκαγιές και τα Ελληνοτουρκικά. Απέναντί του ο Βουλευτής Λακωνίας του Σύριζα Σταύρος Αραχωβίτης, ενώ στο τηλεοπτικό πάνελ συμμετείχαν επίσης ο Βουλευτής Αχαίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Καθηγητής Πανεπιστημίου και πρώην Υφυπουργός Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Παναγιώτης Καρβελλάς και ο δημοσιογράφος Αντώνης Δεωνάς.

Ο Δρ. Λιάπης τόνισε την ανάγκη συνεννόησης όλων των πολιτικών δυνάμεων για τα Εθνικά Θέματα, σε αντιδιαστολή με τη διχαστική στάση του ΣΥΡΙΖΑ που διαχρονικά προέτασσε το μικροκομματικό έναντι του εθνικού συμφέροντος. Η εθνικά ανεύθυνη αυτή στάση εκτροχίασε την πορεία ανάκαμψης της χώρας το 2015, με την άνοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εξουσία και την παρωδία της διαπραγμάτευσης Τσίπρα-Βαρουφάκη που οδήγησε στο κλείσιμο των Τραπεζών και στα capital controls.

Η έλλειψη πολιτικής ουσίας και οι, κατά πολύ χειρότερες των προηγουμένων, μνημονιακές φοροεισπρακτικές αφαιμάξεις των πολιτών τις οποίες νομοθετεί η σημερινή Κυβέρνηση, την ωθούν σε αντισταθμιστικές επικοινωνιακές φιέστες, όπως αυτή του μνημείου της ΕΡΤ. Μια φιέστα που περιποιώντας τιμή στους απολυμένους της ΕΡΤ προσβάλλει τις χιλιάδες των απολυμένων άλλων τομέων, οι οποίοι υφίστανται καθημερινά τις οδυνηρές συνέπειες της παράτασης και της επιδείνωσης της αντιαναπτυξιακής περιδίνησης στην οποία εγκλώβισε ο ΣΥΡΙΖΑ τη χώρα και την οικονομία.

Μια οικονομία που στα τέλη του 2014, είχε αρχίσει να εμφανίζει ρεαλιστικές προοπτικές επιστροφής στην κανονικότητα. Αντί για αυτό ακολούθησαν οι αναίτιες θυσίες του 3ου μνημονίου το οποίο φέρει αποκλειστικά τη σφραγίδα της διαπραγματευτικής ανικανότητας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Επικοινωνιακοί αντιπερισπασμοί, όπως το μνημείο της ΕΡΤ ή οι θεσμικά απαράδεκτες δηλώσεις Πολλάκη για τη δικαιοσύνη, δεν μπορούν πλέον να αποπροσανατολίσουν τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών και το μόνο που καταφέρνουν είναι να αποκαλύπτουν την πολιτική απρέπεια και τη θεσμική ανεπάρκεια στελεχών όπως ο Υφυπουργός Υγείας, ο Πρόεδρος της ΕΡΤ και η κ. Ραχήλ Μακρή, με τα δύο τελευταία δημόσια πρόσωπα να αλληλουβρίζονται μπροστά στις κάμερες.

Στελέχη τα οποία δεν θα είχαν καμία πολιτική τύχη και προοπτική σε συνθήκες κανονικότητας και ορθής κρίσης των πολιτών, παρά μόνον εκμεταλλευόμενα το λαϊκίστικο κύμα της αγανάκτησης που έφερε στην κοινωνία η κρίση. Κύμα το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύτηκε για να ανέλθει στην εξουσία, μέσα από την εξαπάτηση του λαού και τις αυταπάτες του ίδιου του κ. Πρωθυπουργού. Σε ερώτημα του κ. Παναγιωτόπουλου για το αν θα είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στον Νομό Τρικάλων, ο Δρ. Λιάπης απάντησε πως αυτές είναι αποφάσεις που θα ληφθούν σε κεντρικό επίπεδο, όταν έρθει η ώρα. Ο ίδιος επιθυμεί, απλώς, να είναι χρήσιμος στους πολίτες, τόσο των Τρικάλων, όσο και ολόκληρης της χώρας. Χρήσιμος υπηρετώντας την αλήθεια.

Δείτε τις παρεμβάσεις του Χρίστου Λιάπη, στον παρακάτω σύνδεσμο:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.