Στην εφορία το ανεξόφλητο χαράτσι μετά τις 25 Ιουλίου

Oδηγίες για όσους δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι για το έτος 2013 δίνει με ανακοίνωσή της η ΔΕΗ

0 163

Oδηγίες για όσους δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι για το έτος 2013 δίνει με ανακοίνωσή της η ΔΕΗ

Oδηγίες για όσους δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι για το έτος 2013 δίνει με ανακοίνωσή της η ΔΕΗ προειδοποιώντας τους ιδιοκτήτες ότι στο τέλος Ιουλίου τα ανεξόφλητα ποσά θα μεταφερθούν προς είσπραξη στην εφορία.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία στα τέλη Ιουλίου θα στείλει στην εφορία τα στοιχεία όσων δεν έχουν πληρώσει το φόρο ακινήτων του 2013.

Ως εκ τούτου καλεί τους ιδιοκτήτες ακινήτων να σπεύσουν να πληρώσουν τις οφειλές τους έως τις 25 Ιουλίου.

Όποιος έχει αφήσει απλήρωτη μία ή περισσότερες δόσεις από το ΕΕΤΑ (το Ειδικό Έκτακτο Τέλος Ακινήτων που εισπράττεται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ) θα χαρακτηριστεί οφειλέτης του δημοσίου κα θα πρέπει να ακολουθήσει τη διαδικασία εξόφλησης που προβλέπεται για τις οφειλές στην εφορία (ή πληρώνεις μέσω τράπεζας ή κάνεις αίτηση για ηλεκτρονική ρύθμιση και καταβολή του ποσού το πολύ σε 12 δόσεις).

Στην περίπτωση που κάποιος πληρώσει το «χαράτσι» μετά την 25η Ιουλίου, τα χρήματα θα συμψηφιστούν με την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος καθώς το χρέος θα έχει ήδη μεταφερθεί στο υπουργείο Οικονομικών.

Ωστόσο προβλέπεται και διαδικασία επιστροφής των χρημάτων μέσω της ΔΕΗ.
Στη σχετική ανακοίνωσή της η ΔΕΗ αναφέρει:

– Όποιος πελάτης εξοφλήσει μετά την 25η Ιουλίου 2014 λογαριασμό που έχει λήξει, τυχόν ανεξόφλητο ποσό ΕΕΤΑ που περιλαμβάνεται σε αυτόν, δεν θα αποτελεί πλέον οφειλή στη ΔΕΗ, καθώς αυτό θα έχει μεταφερθεί στην Εφορία.

Το ποσό αυτό δεν θα χαθεί, καθώς θα πιστωθεί στον αμέσως επόμενο λογαριασμό που θα εκδοθεί από τον Αύγουστο 2014 και μετά. Το πιστωτικό ποσό θα εμφανίζεται διακριτά στον λογαριασμό αυτό και πιο συγκεκριμένα με το λεκτικό «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΕΤΑ ΔΟΥ».

– Αν από την παραπάνω πίστωση προκύψει επιστροφή ποσού για τον πελάτη και επιθυμεί την άμεση καταβολή του, τότε μπορεί να μεταβεί σε οποιοδήποτε κατάστημα της ΔΕΗ, προσκομίζοντας ένα πρόσφατο λογαριασμό και την αστυνομική του ταυτότητα – ο ίδιος ή εξουσιοδοτημένο από αυτόν άτομο.

Για τη διευκόλυνσή τους οι ανωτέρω πελάτες – πριν από τη μετάβασή τους σε κατάστημα της ΔΕΗ – είναι προτιμότερο να έχουν σχετική ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα, καλώντας στο 11770.

Το 2013 ήταν η τελευταία χρόνια που εισπράχθηκε το τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών ρεύματος καθώς από εφέτος εφαρμόζεται ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων.

nooz.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.