Στην αυτοσχέδια εκκλησία στον Λογγά λειτούργησε ο Μητροπολίτης Σταγών Θεόκλητος

0 493

Σε έναν αυτοσχέδιο ναό που στήθηκε στο χωριό Λογγά της Καλαμπάκας λειτούργησε σήμερα το πρωί ο μητροπολίτης Σταγών Θεόκλητος, αφού ο κεντρικός ναός της περιοχής χτυπήθηκε όπως και άλλα σπίτια από τους σεισμούς του Μαρτίου.

“Σήμερα βρίσκομαι κοντά σας για να σας ενισχύσω πνευματικά σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάτε”, ανέφερε χαρακτηριστικά μέσα από τη σκηνή ο κ. Θεόκλητος αμέσως μετά από την τέλεση της θείας λειτουργίας και πρόσθεσε πως “με τη βοήθεια του Θεού και της Παναγίας σύντομα θα ξεπεραστεί και αυτή η δύσκολη δοκιμασία. Εμείς, αρκεί να έχουμε μέσα μας πίστη, ελπίδα και υπομονή”.

Ο μητροπολίτης Σταγών, έκλεισε με την υπόσχεση προς τους κατοίκους πως η μητρόπολη “θα συνεχίσει να βρίσκεται πάντα δίπλα σας σε οτιδήποτε και αν χρειαστείτε μέχρι να αποκατασταθούν τα πάντα στο χωριό σας”.

Ο κ. Θεόκλητος, στην συνέχεια αφού χειροθέτησε σε πρωτοπρεσβύτερο τον εφημέριο του χωριού π. Δημήτριο Γκόγκο, επιθεώρησε τον ναό του αγίου Νικολάου που υπέστη ζημιές από τον εγκέλαδο διαβεβαιώνοντας παράλληλα τους κατοίκους ότι πολύ σύντομα η εκκλησία τους θα βρίσκεται και πάλι σε λειτουργία.

Τέλος, ο μητροπολίτης Σταγών ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη για τις ενέργειες που ο ίδιος κατέβαλε ώστε να στηθεί ο αυτοσχέδιος ναός, αλλά και τους δύο συλλόγους των διασωστών από τη Λάρισα οι οποίοι έφτιαξαν τη σκηνή και αφού τους εξήρε για την πλούσια προσφορά τους προς τον άνθρωπο, τους ευχήθηκε ο Θεός να τους δίνει πάντα δύναμη και αγάπη.

orthodoxia.info

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.