Στην 5η θέση η Ελλάδα στη λίστα με τις πιο επικίνδυνες χώρες για οδήγηση

Την έρευνα διεξήγαγε η αυστραλιανή εταιρία διαχείρισης εταιρικών στόλων Global Positioning Specialists συγκεντρώνοντας στοιχεία από 60 χώρες για την ποιότητα των δρόμων,

0 584

Την έρευνα διεξήγαγε η αυστραλιανή εταιρία διαχείρισης εταιρικών στόλων Global Positioning Specialists συγκεντρώνοντας στοιχεία από 60 χώρες για την ποιότητα των δρόμων,

Την έρευνα διεξήγαγε η αυστραλιανή εταιρία διαχείρισης εταιρικών στόλων Global Positioning Specialists συγκεντρώνοντας στοιχεία από 60 χώρες για την ποιότητα των δρόμων,  τους θανάτους που σημειώνονται στην άσφαλτο και τα εγκλήματα που σχετίζονται με το αυτοκίνητο. Έτσι, συνέταξε τη σχετική κατάταξη για κάθε τομέα, και στη συνέχεια ένας αλγόριθμος συνδύασε τις τρεις επιδόσεις σε μια κοινή βαθμολογική κλίμακα για την τελική, συνολική κατάταξη.

Στην 1η θέση της σχετικής λίστας λοιπόν βρέθηκε ο Λίβανος. Η χειρότερή του επίδοση ήταν η βαθμολογία της ποιότητας των δρόμων με μόλις 2,8, με άριστα το 7,0, κάτι που τον έφερε στην 4η θέση της αντίστοιχης κατάταξης. Στην εγκληματικότητα ήρθε 10ος και στους θανάτους 6ος, οπότε συνολικά συγκέντρωσε βαθμολογία αρκετά… κακή έτσι ώστε να κατακτήσει την 1η θέση. Ακολούθησαν κατά σειρά η Ουρουγουάη, η Κολομβία και η Κόστα Ρίκα, και στην 5η θέση.. εμείς.

Παρότι ίσως κάποιος περίμενε η Ελλάδα να τα πάει χάλια στην ποιότητα των δρόμων, τελικά βαθμολογήθηκε με 4,3 (στα 7,0), κατακτώντας την 26η θέση της σχετικής κατάταξης, μπροστά από χώρες όπως η Νορβηγία, η Τσεχία, η Πολωνία κ.ά. Ούτε στους θανάτους είμαστε παράδειγμα προς αποφυγή, αφού με 9,1 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους καταλαμβάνουμε την 27η θέση. Τα πήγαμε όμως πολύ χειρότερα στην εγκληματικότητα, αφού στη χώρα μας κλέβονται 227 αυτοκίνητα ανά 100.000 κατοίκους. Έτσι κερδίσαμε την 5η θέση σε αυτή την κατηγορία, αλλά και την 5η θέση συνολικά.

Τη θλιβερή πρωτιά της υψηλότερης θνησιμότητας πέτυχε η Ταϊλάνδη, με 36,2 νεκρούς ανά 100.000 κατοίκους, ενώ οι περισσότερες κλοπές σημειώνονται στην Ουρουγουάη, αφού κλέβονται 502,8 οχήματα ανά 100.000 κατοίκους.

Δείτε παρακάτω τις χώρες που κατάφεραν να μπουν στην πρώτη δεκάδα, και τη θέση που κατέλαβαν σε κάθε τομέα αξιολόγησης.

από drive.gr – ρεπορταζ: Αλέξης Γαλανόπουλος

danger drive statistics

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.