Στημένο» το Λόττο στη Σερβία; Δείτε το μέγα λάθος που έγινε στην κλήρωση – Video

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Σερβία ύποπτη κλήρωση του δημοφιλούς Λότο.

0 82

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Σερβία ύποπτη κλήρωση του δημοφιλούς Λότο.

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Σερβία ύποπτη κλήρωση του δημοφιλούς Λότο.

Έντεκα ύποπτοι ανακρίθηκαν από τη σερβική αστυνομία, ενώ ο διευθυντής του υποχρεώθηκε να παραιτηθεί.

Τα πρόσωπα αυτά, τα οποία συμμετείχαν στη διοργάνωση της κλήρωσης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη και στα οποία περιλαμβάνεται η παρουσιάστρια της εκπομπής που μεταδίδεται απ’ ευθείας από τη δημόσια τηλεόραση, ανακρίθηκαν και υποβλήθηκαν σε τεστ με ανιχνευτή ψεύδους, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, ο Νεμάνια Πάντιτς.

Τη στιγμή που έβγαινε από το μηχάνημα το σφαιρίδιο με τον αριθμό 27, στην οθόνη εμφανίσθηκε ο αριθμός 21, προς μεγάλη έκπληξη των εκατομμυρίων τηλεθεατών. Όμως ο επόμενος αριθμός που κληρώθηκε ήταν… ο 21, κάτι που δημιούργησε αμέσως αμφιβολίες για την κλήρωση.

Ο σερβικός οργανισμός του Λότο (DLS) υποστήριξε πως για το επεισόδιο ευθυνόταν ένα «τεχνικό λάθος» και πως η κλήρωση έγινε «με πλήρη σεβασμό των κανόνων». Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο αριθμός 21 κληρώθηκε από «καθαρή σύμπτωση».

Η κλήρωση δεν διακόπηκε, όμως κανένας δεν κέρδισε το μεγάλο βραβείο.

Εντούτοις, υπό την πίεση της κοινής γνώμης, ο διευθυντής του DLS Αλεξάνταρ Βούλοβιτς υπέβαλε την παραίτησή του.

Η αστυνομία κατέσχεσε το μηχάνημα της κλήρωσης, τα σφαιρίδια με τους αριθμούς και τους υπολογιστές και πρόκειται επίσης να ανακρίνει αυτούς που κέρδισαν προηγούμενα τζακπότ, ανέφερε ο τοπικός Τύπος.

Το Λότο είναι πολύ δημοφιλές στη Σερβία, ιδιαίτερα μεταξύ των περίπου 1,7 εκατ. συνταξιούχων, αλλά και μεταξύ των ανέργων που αποτελούν το 20% του ενεργού πληθυσμού σ’ αυτή τη χώρα των 7 εκατ. κατοίκων.

Ο πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς διαβεβαίωσε πως, αν πρόκειται για απάτη, οι υπεύθυνοι θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.